Fènix - Pressupostos Participatius Joves

Divendres, 6 d'octubre de 2023 a les 00:00

La segona edició de Fènix arrenca amb un taller que vol implicar a les joves en la creació de continguts audiovisuals per la campanya de comunicació del projecte.

Taller de creació de contingut audiovisual.

Participa en la creació i la planificació de continguts per a la campanya de comunicació del Fènix 2025.

Taller dinamitzat per Càmeres i Acció, una cooperativa que fa servir la tècnica audiovisual com a eina d’intervenció i social.

Dates: De l'1 al 4 i del 8 a l'11 de juliol de dilluns a dijous

Horaris: 15 a 18 h

Ubicació: La Promotora

Inscripcions: escrivint un WhatsApp al 635777002 o un correu electrònic a joventut@staperpetu.cat

 

Fènix - Pressupostos Participatius Joves

Què proposem?

Crear espais de participació a partir de la democràcia directa per tal que les adolescents puguin participar i decidir sobre quines accions, activitats i projectes es duen a terme al municipi. Per això es destina una partida de 5000€ anuals per pressupostos d’activitats i un acompanyament a aquelles propostes que surtin escollides.

Qui hi pot participar?

Les adolescents de Santa Perpètua de Mogoda que tinguin entre 14 i 17 anys

Quines condicions han de complir les propostes?

  • Les propostes han d’interessar a les joves que viuen a Santa Perpètua de Mogoda.
  • La proposta pot ser individual o col·lectiva i ha de ser concreta.
  • Ha de comptar amb una persona o un grup de persones que la liderin, la presentin i s’impliquin en la seva organització.
  • Han de ser compatibles amb les competències i funcions de l’Ajuntament de Santa Perpètua i de la Regidoria d’Infància i Adolescència
  • Han de ser viables econòmicament dins del pressupost establert.
  • Han de ser assumibles tècnicament.
  • No poden superar els 1500€ per proposta, tot i que es podrà comptar amb altres ingressos o aportacions de les persones participants.
  • Han de ser legals i èticament aplicables.
  • Han de ser públiques i participatives per les joves.
  • Només es pot realitzar una proposta per persona. 

Com s’escullen les propostes?

Una vegada presentades les propostes, l’equip d’educadores de la Promo les llegirà i valorarà si compleixen les condicions. Es posarà en contacte amb la persona o persones que les hagin presentat per tal de concretar la proposta i poder-la presentar a l’Assemblea Jove. El moment de triar les propostes serà en l’Assemblea Jove.  A l’Assemblea cada proposta serà exposada breument per donar-la a conèixer per posteriorment votar-la. En aquesta poden participar tant joves que hagin realitzat una proposta com joves que no (no cal haver fet proposta per participar a les votacions de l’assemblea).

Com s’executaran les propostes escollides?

Una vegada es coneguin les propostes escollides, les seves responsables i l’equip d’educadores de la Promo estudiaran conjuntament la millor manera d’executar l’acció durant l’any posterior. La persona o el grup responsable de l’activitat s’ha de comprometre a liderar la proposta i executar-la. En el cas que aquesta no la pugui tirar endavant, no s’executarà i el finançament es cancel·larà.

Finançament de les propostes escollides.

L’activitat comptarà com a mínim amb el pressupost decidit a l’assemblea i es podrà buscar altres formes de finançament si s’escau.

Darrera actualització: 13.06.2024 | 14:04