Una nova edició del Mulla’t per l’esclerosi múltiple arriba diumenge

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 11:00

Santa Perpètua se sumarà el diumenge 10 de juliol al Mulla’t per l’esclerosi múltiple.

En aquesta ocasió es recuperarà el  salt multitudinari simultani a les dotze del migdia per mullar-se per l’esclerosi múltiple. S’habilitaran carrers per nedar i sumar metres en solidaritat amb les persones malaltes i es podrà comprar material i fer donacions per a la Fundació Esclerosi Múltiple, que és l’entitat que organitza el Mulla’t amb l’objectiu de donar a conèixer la malaltia.

L’any passat, es van recaptar a Santa Perpètua 259 euros per a la Fundació Esclerosi Múltiple. En concret, 226 euros es van obtenir amb la venda de diferent material i 33 amb donatius. Un total de 24 persones van nedar 22.400 metres com a gest de solidaritat amb les persones que pateixen aquesta malaltia.

L’esclerosi múltiple és una malaltia neurològica, crònica i sense cura que afecta a 9.000 persones a Catalunya i a 55.000 a tot Espanya. Encara avui es desconeix què la causa i afecta principalment les persones joves i especialment les dones. És la segona causa de discapacitat en adults joves després dels accidents de trànsit. El Mulla’t per l’esclerosi múltiple és una de les campanyes solidàries més multitudinàries que se celebren a Catalunya. Hi participen cada any prop de 1.000 voluntaris i 600 piscines i es calcula que més de 100.000 persones en llancen a l’aigua simultàniament a les 12 en punt en solidaritat amb les persones amb esclerosi múltiple. 

Darrera actualització: 08.07.2022 | 09:44