Una cinquantena d'establiments d'Els Comerciants participarà en una nova comunitat energètica

Dilluns, 8 de maig de 2023 a les 11:00

Les instal·lacions fotovoltaiques de Santa Perpètua permetran en els propers mesos la creació d’una comunitat energètica local amb més de 350 participants.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, va afirmar que en els propers mesos es podria comptar amb una comunitat energètica local de més de 350 participants vinculades a les instal·lacions fotovoltaiques de Santa Perpètua, segons va explicar durant l’acte de signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i l'associació Els Comerciants per a la creació d’una nova comunitat energètica. Aquesta entitat se suma a l’AMPA de l’Escola Bernat de Mogoda, l’AMPTA de l’Escola La Florida i l’AVCJ La Florida.

Una cinquantena d’es­tabliments adherits a l’Associació de Comerciants de Santa Perpètua, Els Comerciants, participarà en la comunitat energètica vinculada a la instal·lació fotovoltaica de la Porxada dels Drets Humans, que es construeix actualment a l’aparcament de l'avinguda de l'Onze de Setembre entre els carrers de Puig i Cadafalch i García Nieto. L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el president de l’entitat, Manel Alcaraz, van signar el conveni en un acte que es va celebrar a l’Ajuntament. La comunitat energètica vinculada a aquesta instal·lació serà la més gran de la ciutat amb més d’un centenar de participants. En aquest cas, cada comerciant que formi part d’aquesta comunitat energètica municipal rebrà de forma gratuïta, durant dotze mesos, una potencia de 0,75Kw. Sergi Hernández, va destacar que la d’Els Comerciants és la comunitat “amb escreix més gran fins ara” que es constituirà al municipi i va afegir que “es segueix amb l’estratègia municipal cap a la transició energètica promovent la generació d’energia renovable als equipaments municipals i interpel·lar a la ciutadania per treballar la sobirania energètica”. Per la seva banda, Manel Alcaraz va afirmar que “és una satisfacció poder començar aquesta aventura” i considera que aquesta acció pot contribuir a que més comerços s’adhereixin a l’entitat. Els establiments interessats en formar part de la comunitat energètica poden contactar amb ecomerciants@gmail.com.

Darrera actualització: 08.05.2023 | 13:07