Tres ONGDs opten als ajuts de cooperació internacional del 2022

Divendres, 10 de juny de 2022 a les 15:00

El Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha realitzat la presentació dels cinc projectes que tres entitats han presentat a la convocatòria de la subvenció a projectes de cooperació internacional del 2022. 

Aquest any l’Ajuntament de Santa Perpètua destinarà 90.000 euros a diferents iniciatives, deu mil més que el 2021. La sessió del Consell es va celebrar el passat 30 de maig i es van tractar diferents temes. La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional del Consistori, Neus Garcia, ha explicat que els projectes que s’han presentat aquest 2022 es volen realitzar a Senegal, Gàmbia, Mauritània i Cuba. Garcia ha refermat la importància dels projectes de cooperació, ja que “són tots molt necessaris per les poblacions, a vegades són coses molt bàsiques com tenir aigua potable i els projectes presentats enguany els valorem molt positivament”.

La regidora ha afirmat que la pandèmia ha suposat moltes dificultats per a les entitats a l’hora de desenvolupar els seus projectes, però que la cooperació internacional no s’ha aturat. Les ONGD s’han trobat amb problemàtiques com per exemple el desplaçament als països i la compra de material. “Fer aquests projectes no és fàcil i des de l’Ajuntament agraïm molt la col·laboració de les entitats a l’hora de realitzar projectes tan importants”, ha expressat Neus Garcia sobre la tasca de les organitzacions. L’edil ha explicat que enguany l’Ajuntament ha augmentat la quantia de la convocatòria de les subvencions en 10.000 euros i que al llarg d’aquest mes de juny es coneixerà el resultat.

Darrera actualització: 10.06.2022 | 15:20