Tres-centes titelles del món representen la cultura de l'art titellaire en la mostra de Festa Major

Divendres, 2 de setembre de 2022 a les 00:00

Tres-centes titelles del món es van presentar ahir divendres a l’exposició de Festa Major

L'acte es va inaugurar a l’Espai 1 amb la presència de l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, el regidor de Cultura, Marçal Solà i el propietari de la col·lecció, Jordi Montserdà, de Galiot Teatre. 

Els titelles representen una mostra de cadascú dels països d’on venen i volen ser una finestra a les seves tradicions i cultura.  Galiot teatre va iniciar la seva aventura a l’any 2015 amb mostrant a una petita carpa la seva col·lecció el que va despertar l’interès de moltes persones que va culminar en la col·lecció actual. A Santa Perpètua es poden veure titelles de diferents parts del món com ara la Xina, o diferents països africans, entre molts altres. A més, es podrà veure teatrets de guant, ombres xineses, marionetes de fil, titelles de tija, del canut, de sobretaula i caixes de fusta amb ninots. La mostra esdevé un viatge en el temps i la història de diferents indrets del planeta que mostren que l'art titellaire forma part de totes les cultures.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, es va referir als titelles de l’exposició com «l’entrada  a un món màgic on cada petit personatge té una història al darrera». Per a Jordi Montserdà, de Galiot Teatre, darrera de cada titella compta amb una anècdota i una història i anima a la ciutadania a visitar la mostra i deixar-se portar per la màgia dels titelles. 

L’exposició es completa amb una activitat, també inclosa en el programa de Festa Major, que tindrà lloc el diumenge 4 de setembre a les 12 hores al mateix espai 1. Es tracta d’un espectacle de titelles que parlarà sobre el canvi climàtic i la necessitat de cuidar el món en el que vivim.

Darrera actualització: 02.09.2022 | 09:33