Santa Perpètua presenta amb Barberà, Ripollet i Castellar projectes de mobilitat sostenible sol·licitats al fons Next Generation amb el suport del Consell Comarcal

Divendres, 22 d'octubre de 2021 a les 00:00

El Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) ha presentat aquest migdia al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) els projectes de mobilitat sostenible que han sol·licitat als fons europeus Next Generation els municipis de Santa Perpètua, Barberà del Vallès, Ripollet i Castellar del Vallès. Les actuacions fan referència a l’adequació de zones de vianants, entorns escolars, carrils bici, millores d’accessibilitat o la pacificació d’entorns urbans. A l'acte han assistit les alcaldies de Santa Perpètua, Isabel Garcia; Barberà del Vallès, Xavier Garcés, i de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, que també és president del Consell Comarcal, i el conseller de Territori d'aquest organisme, Carles Rodríguez.

Els quatre municipis vallesans han comptat amb el suport tècnic del Consell Comarcal per articular els projectes que s’han presentat a la convocatòria del “Programa d’ajudes a municipis per a la implementació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà”. Aquesta iniciativa s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència que estableix que les poblacions de més de 20.000 habitants que prestin serveis de transport públic municipal i que tinguin aprovat un Pla de mobilitat urbana sostenible poden beneficiar-se de subvencions per a les actuacions relacionades amb la millora i digitalització del transport públic col·lectiu i la mobilitat activa.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha agraït que el Consell Comarcal hagi triat el municipi per a la presentació d’aquests projectes que "contribuiran a la millora de l’accessibilitat de les persones, a assolir una mobilitat sostenible, a reduir emissions i així millorar la qualitat de l’aire i lluitar contra la situació d’emergència climàtica". Isabel Garcia ha anunciat els projectes que ha presentat Santa Perpètua a la convocatòria. "Al nostre municipi hem articulat tres accions relacionades amb la pacificació del trànsit i la millora de l’accessibilitat del nucli antic, on tenim previst crear un estacionament dissuasiu per evitar el desplaçament de cerca d’aparcament», ha explicat l’alcaldessa juntament amb "una actuació de millora de l'espai urbà al barri de la Florida amb l'objectiu d'eliminar les barreres arquitectòniques existents i millorar l'accessibilitat dels itineraris a peu".

Els projectes que ha presentat Santa Perpètua tenen un valor d’1.925.000 euros i, tal com ha expressat la primera edil perpetuenca, "l’Ajuntament espera obtenir una subvenció d’1.170.000 euros" dels fons europeus. El termini d'execució d'aquests projectes, si s'atorgués la subvenció, seria desembre de 2023.

El conseller de Territori del CCVO, Carles Rodríguez, ha destacat la creació de l’Oficina Next Generation del Consell Comarcal a inicis d’any la qual té dos objectius que són «treballar per consolidar projectes comarcals que es volen presentar a convocatòria i articular amb els ajuntaments iniciatives que vulguin optar a aquestes ajudes».

El president del CCVO i alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, ha donat les gràcies a l’alcaldessa de Santa Perpètua per acollir la roda de premsa en un "espai referent en l’àmbit del vehicle elèctric com és el CREVE» i ha destacat els municipis mitjans que aposten per la mobilitat sostenible i que tenen projectes de transformació del transport urbà.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 17:49