Santa Perpètua commemora el Dia de l’Orgull LGTBI amb dues xerrades

Dimarts, 21 de juny de 2022 a les 12:00

L‘Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda se suma el dimarts 28 de juny a la commemoració del Dia Internacional de l’orgull lèsbic, gai, transsexual, bisexual i intersexual (LGTBI).

La programació es presenta sota el lema Estima com vulguis, pretén visibilitzar i naturalitzar la diversitat sexual i consta de dues xerrades telemàtiques a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

La primera activitat se celebrarà el mateix 28 de juny a les 18 hores amb una ponència titulada Referents LGTBI+ als llibres. Serà a càrrec d’Àngel Tijerín, propietari de la llibreria On The Road, especialitzada en obres de temàtiques LGTBI+, feminisme i dels escripttors de la dècada dels cinquanta que van conformar la generació beat. La segona xerrada serà el 30 de juny, també a les 18 hores, a càrrec d’Eiden Gael, membre de l’entitat Entenem Santa Coloma. Aquesta ponència té com a títol Apropant-nos a la realitat LGTBI+ actual i farà una radiografia sobre la situació del col·lectiu.

La regidora d’Igualtat i Drets Civils de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sandra Gómez, ha explicat que és important commemorar la jornada perquè “cal reivindicar els drets i la visibilització d’aquest col·lectiu, ja que encara avui hi ha països on se’ls persegueix i se’ls penalitza, fins i tot, legalment”. Durant la jornada onejarà al balcó de l’Ajuntament i des de fa uns dies també s’ha instal·lat a d’altres equipaments municipals com la Granja Soldevila o l’edifici de Ràdio Santa Perpètua. Gómez ha afegit que fins a mitjans del mes de juliol el bus urbà “portarà el lema Estima com vulguis perquè la ciutadania de Santa Perpètua que pertany al col·lectiu, sàpiga que el seu Ajuntament està al seu costat i que reivindica els seus drets”. La regidora d’Igualtat i Drets Civils ha animat a la ciutadania a assistir a les xerrades online connectant-se en directe al canal de Youtube. 

Pla LGTBI+ de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere 

El 14 de juny va tenir lloc la sessió de validació del Pla LGTBI+ de Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere que s’ha redactat els darrers mesos des de la regidoria d’Igualtat amb l’entitat Diversitas. En l’acte es va constituir la comissió tècnico política de seguiment del pla. Està previst que el pla s’aprovi definitivament al mes de setembre. 

Darrera actualització: 27.06.2022 | 11:57