Prop de 400 escolars compten amb beca menjador aquest curs

Dimarts, 20 de setembre de 2022 a les 12:00

Santa Perpètua compta aquest curs amb uns 390 escolars de Primària i segon cicle d’Infantil amb beca menjador. 

Aquest any s’han tramitat 515 sol·licituds de beca menjador des d’I3 fins a 6è. D’aquestes, el Consell Comarcal del Vallès Occidental n’ha concedit 24 en la seva totalitat i 347 al 70%.

Per la seva part, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha ampliat fins arribar a la seva totalitat 167 beques que el Consell Comarcal havia concedit al 70%. De les 515 demandes, el Consell Comarcal ha denegat 122, de les quals 86, són per sobrepassar els ingressos de renda familiar de les bases. En alguns d’aquests casos, l’Ajuntament mitjançant la valoració social ha concedit quinze al 100% i catorze al 50%.

L’Ajuntament ha destinat inicialment en beques menjador 101.080,80 euros només per a aquesta franja d’edat. Les beques de les escoles bressol municipals són exclusivament del Consistori. De moment, no s’han fet públiques aquestes dades.

D’altra banda, l’Ajuntament ha continuat oferint aquest estiu àpats a aquelles famílies amb més necessitats i també a la gent gran que durant tot l’any gaudeix de l’ajut de menjador al Casal Cívic, Centre de Dia. Quan tanca aquest equipament i s’acaben els casals, la Regidoria de Serveis Socials continua oferint menjar equilibrat, sa, saludable i calent a aquestes persones. En el cas de problemes de mobilitat se’ls porta a casa i en d’altres la família el recull.

Durant aquest agost el menjador d’estiu ha donat servei a 119 membres de 55 famílies. La regidora de Serveis Socials, Ana Bajo, matisa que “en el cas d’infants becats al mes d’agost, el menjar s’amplia a altres membres de la família i no es deixa d’atendre a les persones amb situació de vulnerabilitat nutricional”. Amb l’obertura del Casal Cívic i de les escoles es reprenen a través d’aquests equipaments els serveis de menjador i els ajuts i beques concedits. 

Darrera actualització: 20.09.2022 | 13:11