Primera trobada entre els participants al Programa de Mentoria Social

Dijous, 5 de maig de 2022 a les 11:00

En la primera sessió, mentorats i persones mentores s’han conegut i han començat a establir els passos per començar a treballar conjuntament. 

L’inici del programa, que va celebrar-se ahir 4 de maig al Centre Cívic La Creueta, va comptar amb quatre mentoritzats i set participants com a mentors sota les orientacions de la tècnica de Mentoria al Vallès Occidental, Mireia Catot. 
    
L’objectiu d’aquesta iniciativa, que impulsa la Generalitat de Catalunya i que ha implementat ara l’Ajuntament de Santa Perpètua, és afavorir la integració de les persones migrades que viuen al municipi, tant pel que fa a l’idioma, com el coneixement del poble, la formació i la recerca de feina. Catot va explicar que la mentoria social consisteix en "emparellar persones del municipi amb persones nouvingudes" i que en el cas de Santa Perpètua es porta a terme el programa d’arrelament. Això significa que "són persones que no porten els tres anys al territori i que per tant no tenen les opcions per poder fer l’arrelament social i els mentors el que fan és l’acompanyament per coneixer el territori, la llengua i tenir més entorn social" va detallar Cotet.

La regidora de Serveis Socials, Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Ana Bajo, també és una de les mentores i ha explicat que és important que al municipi hi hagi aquest programa per "fer aquest acompanyament a persones que no tenen coneixement ni de l’entorn ni del territori ni dels recursos als quals poden accedir, d’aquesta manera podem aconsellar de les millors activitats i serveis que disposen". Ana Bajo ha animat a la ciutadania a que s’apunti per participar i poder donar suport a persones migrades tant pel que fa a l’idioma com en el coneixement del poble.

Les persones que estiguin interessades a col·laborar com a mentores poden trucar al 93 574 37 21 o enviar un correu electrònic a l’adreça puntvoluntariat@staperpetua.cat si tenen qualsevol dubte o volen més informació.

Darrera actualització: 10.05.2022 | 14:35