Més de 40 persones creen comissions de treball per millorar Can Folguera

Dijous, 21 de setembre de 2023 a les 13:00

Més de quaranta persones s'han presentat per formar part de les comissions veïnals per millorar el barri de Can Folguera. Aquesta és una iniciativa vinculada al programa A-Porta que estan duent a terme la Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) i l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Aquesta era la segona trobada veïnal que es va desenvolupar el 20 de setembre i s'han implicat també el Centre Cívic de Can Folguera i l'Associació de Veïns i Veïnes de Can Folguera.

Les comissions que es van crear van ser les d'espai públic; convivència; festes populars; i xarxa d'ajuda mútua. Les persones es van anar distribuint segons interessos, però algunes van expressar la seva intenció de formar part de més d'una. Allà mateix ja es van fer propostes en les diferents comissions i ara el següent pas serà fer trobades específiques de cadascuna per veure per on van les idees del veïnat i si s'animen més persones. Per això, s'estudiarà com promocionar les reunions de les comissions per arribar al màxim de veïnat.

La coordinadora del A-Porta, Mariona Bernal, es mostrava molt contenta amb la participació registrada i perquè totes les persones estan compromeses a treballar pel barri i ha destacat la bona predisposició de les persones assistents que no han necessitat de gaire ajuda de les pica-portes per activar el debat sobre les propostes.

Durant la primera fase, entre els mesos de gener i abril, l'A-Porta havia intervingut en un total de 490 habitatges de la zona antiga de Can Folguera. Entre maig i primers de setembre les picaportes s'han apropat a 408 habitatges i han aconseguit entrevistar-se amb 158 persones. Actualment són vuit i continuaran trucant als habitatges perquè l'objectiu és arribar a tot el barri fins al 31 de desembre, segons ha recordat Mariona Bernal.

La CONFAVC voldria posar en marxa a Can Folguera una prova pilot que es diu Ser barri i que complementaria l'A-Porta amb acompanyament a persones grans que pateixen solitud no desitjada.

Darrera actualització: 21.09.2023 | 13:27