L'exposició Cara ca cara amb les violències: Relats de resiliència a Centreamèrica arriba a la plaça de la Vila

Dimecres, 8 de novembre de 2023 a les 11:00

La plaça de la Vila acull fins al 27 de novembre l’exposició Cara a cara amb les violències: Relats de resiliència a Centreamèrica, de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP). L’activitat s’inclou en el marc de la programació del 25N que l'Ajuntament de Santa Perpètua desenvolupa sota el lema Som dones lliures.

A través de la fotografia i d’entrevistes, la mostra fa un recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica: El Salvador, Guatemala i Hondures. L’exposició també dona veu a les persones que lluiten, dia a dia, per transformar la realitat a partir d’iniciatives educadores, de sensibilització, de cures i solidaritat. L’exposició està dividida en quatre blocs temàtics: Dones, Infància, Joves i Migrants.En tot el recorregut, s’evidencia la violència que pateixen diversos sectors de la societat, dones i infants en són doblement vulnerables, i també els joves que en entorns de pobresa i exclusió social són reclutats per les “mares” atrets per la promesa de seguretat. Les bandes, que han esdevingut violentes màfies transnacionals, els donen l’oportunitat de créixer i guanyar diners fàcilment. En aquest context moltes persones es veuen abocades a migrar, exposant-se així a ser detingudes, segrestades, violades o assassinades, majoritàriament pel crim organitzat. La ruta del Triangle Nord cap als Estats Units és escenari d’una greu crisi humanitària.

Com a contrapunt a les múltiples violències, l’exposició posa en relleu la trajectòria de quatre persones que, des dels seus àmbits, planten cara a la situació. A partir d’entrevistes, la mostra recull els testimonis de Morena Herrera, defensora dels drets de les dones (El Salvador); Marisa Martínez, defensora dels drets dels infants (El Salvador): Wilfredo Gómez, antic membre de les “Maras” i fundador del programa “Huellas de esperanza” (El Salvador) i
Mauro Verzeletti, fundador i director de “La Casa del Migrante” (Guatemala)

Darrera actualització: 08.11.2023 | 14:45