L’Equip de Govern municipal demana a Cs explicacions sobre fiscalitat

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 03:00

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Perpètua ha sortit al pas d’unes declaracions realitzades pel president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, durant la seva visita a Santa Perpètua, en les quals el responsable de la formació taronja declarava que el Consistori perpetuenc és un dels que té els impostos més elevats i per sobre de la mitjana  de municipis. “Aquestes afirmacions només tenen per objectiu confondre la ciutadania i crear alarma”, ha manifestat l’alcaldessa, Isabel Garcia, que ha afegit que “no es concreta quina és la font d’aquestes dades, ni quins municipis s’ha comparat”. En aquest sentit, l’alcaldessa també ha desmentit unes declaracions a Ràdio Santa Perpètua del portaveu del grup municipal de Cs, Kevin Romero, en les quals afirmava que a Santa Perpètua es paga 200 euros més d’IBI de mitjana que a qualsevol municipi de la comarca i de Catalunya.

La primera edil també ha titllat de “pura demagògia” l’afirmació de Carrizosa sobre que el 70% dels impostos serveixen per pagar els sous d’una plantilla municipal, a la que qualifica de polititzada. “És un insult al conjunt dels treballadors i treballadores municipals, que decideixen, com la resta de la ciutadania, el seu vot en funció de les seves preferències polítiques”, ha asseverat Garcia.

“Aquestes afirmacions indiquen la desesperació en la que viu Cs, ja que totes les enquestes anuncien la seva imminent desaparició a les institucions”, ha manifestat l’alcaldessa que ha afegit que “fer córrer falsedats i mitges veritats, en un tema tan sensible com la fiscalitat, forma part de la pràctica que allunya la ciutadania de les institucions; el populisme, la demagògia i les notícies falses són les eines que utilitzen l’extrema dreta per convèncer la ciutadania”.

L’Equip de Govern ha recalcat que els impostos són necessaris per mantenir i millorar els serveis públics i per atendre la ciutadania que més ho necessita i ha demanat públicament al grup municipal de Cs que expliqui la procedència d’aquestes dades i com ha arribat a aquestes conclusions. “És difícil comparar l’IBI entre les ciutats, perquè els condicionants són molts, però sí que sabem per exemple, que la nostra taxa de residus és una de les més baixes de la comarca", ha conclòs Isabel Garcia. 

Darrera actualització: 28.10.2022 | 22:15