L'Assemblea Fènix escull sis propostes per fer durant el 2024

Dimarts, 19 de desembre de 2023 a les 13:00

De l'Assemblea Fènix han sorgit sis propostes de les joves que l'Ajuntament de Santa Perpètua durà a terme el 2024. Una festa de final de curs de Secundària, Block una festa de la cultura urbana, tornejos de futbol 7 i de voleibol, una sortida a Port Aventura i una festa similar al Canallada són els projectes que a partir d'ara s'acabaran concretant.

Sis projectes proposats per les joves han estat els escollits a l'assemblea Fènix per tal de dur-se a terme al llarg del 2024. Crazy Party és la proposta d'una festa de final de curs global amb tots els centres de Secundària del municipi que va fer Naiara Serrano i va aconseguir 421 vots, el màxim de puntuació.

En segon lloc, amb 376 vots, va quedar la proposta de David López d'una Urban Fest, ara anomenada Block, que planteja una jornada de cultura urbana amb diverses expressions com Skate, grafits i balls urbans. La tercera proposta més votada va ser un Torneig de futbol 7, defensada per Yassin Maazouzi, amb 304 vots. Un Torneig de Voleibol va ser la quarta proposta amb més vots, 182, que va fer arribar Claudia Martín. La idea de Noa Pereira de fer una sortida a PortAventura va obtenir 120 vots i la sisena opció, amb 96 vots, va ser el Jove's Festival d'Eric Ramos, que plantejava una activitat de tot el dia a l'estil del Canallada però per a la franja de 14 a 17 anys.

Gairebé una seixantena de joves van participar a l'assemblea Fènix. Van escollir aquests sis propostes de les onze que havien arribat directament de les joves perpetuenques i que havien treballat juntament amb l'equip d'educadores de La Promo. L'Ajuntament de Santa Perpètua destinarà 5.000 euros a aquestes propostes.

Un dels objectius d'aquest projecte era fer renéixer aquest equipament i obrir-lo a totes les joves i això ja ha començat a aconseguir-se perquè el dia de l'assemblea algunes persones era la primera vegada que anaven a La Promo.

La regidora de Joventut, Tamar Zamora, ha fet una valoració molt positiva "per la motivació demostrada per les joves i adolescents que s'han engrescat a fer propostes viables en un projecte que s'ha fet per primer cop al municipi". Zamora, ha destacat que els joves han fet "un exercici d'entendre la democràcia i el que comporta fer alguna cosa defensant els teus interessos, però arribar a acords amb els altres i col·laborar amb la resta d'entitats".

La regidora d'Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha explicat que un dels objectius és que les joves s'obrin a col·laboracions amb les entitats locals i a conèixer-les a més de reforçar i canviar les opinions que poguessin tenir de La Promo. Bajo, ha expressat que amb el projecte Fènix "La Promo recupera la seva importància com a referent de totes les joves de Santa Perpètua per qualsevol tema".

L'educadora municipal Sara Galera s'ha mostrat sorpresa per les propostes presentades a l'assemblea Fènix perquè el que d'inici s'esperava que fos només oci s'ha transformat en unes propostes que van més enllà.

Ara comença el procés de definició d'aquestes sis propostes amb tot el càlcul de costos definitius, calendarització, espais i sinergies que es puguin generar entre les joves i les entitats i altres serveis municipals. D'aquest procés formaran part de l'equip les persones que han proposat i defensat els projectes seleccionats. Està previst que tots es facin al llarg de l'any vinent.

La regidora d'Infància i Adolescència, Ana Bajo, ha destacat que aquest és un procés nou que s'ha fet "perquè necessitem que ens diguin què volen" i ha expressat que "amb aquestes propostes d'oci social encara fa més goig continuar en aquesta línia".

 

 

Darrera actualització: 19.12.2023 | 13:47