L'Ajuntament i La Perpetuenca signen un conveni de mecenatge per a les obres de la rehabilitació de Santiga

Divendres, 20 de gener de 2023 a les 08:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua i la cooperativa agrícola La Perpetuenca han signat un conveni de mecenatge per a les obres de la segona fase de la rehabilitació de l'església de Santiga. 

La Perpetuenca fa una aportació econòmica de 3.000 euros a aquesta segona fase i dona així continuïtat al conveni que també va signar per a la primera fase de les obres de rehabilitació del complex arquitectònic de Santiga. L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia; el president de La Perpetuenca, Jeroni Girbau i el president d'Amics de Santiga, Xavier Gispert, van signar el document a l'Ajuntament el passat 18 de gener.

Aquesta és una de les empreses més antigues de la ciutat. Va néixer el 1911 com a Sindicat Agrícola i, amb el temps, va anar canviant el seu nom (Unió Agrícola de Santa Perpètua, Hermandad Sindical de Labradores y Ganadores i Cambra Agrària) fins arribar, al 1994, a l’actual La Perpetuenca.

El president de La Perpetuenca, Jeroni Girbau, ha afirmat que la vinculació amb el nucli rural de Santiga ve donat perquè sempre ha estat al servei dels pagesos que havia estat el motor principal de l'economia local. Girbau ha expressat que "qui perd els orígens perd la identitat" i per això des de La Perpetuenca donen suport per segon cop a aquesta campanya de mecenatge.

Per la seva part, l'Associació d'Amics de Santiga continua endavant amb la campanya de micromecenatge per a les obres de la segona fase de la rehabilitació de l'església de Santiga que té per lema A la casa del rector hi cap tothom. Recuperem-la plegats. Aquest conveni s'emmarca dins aquesta campanya amb la qual ja s'han aconseguit gairebé 30 mil euros, segons ha informat el president d'Amics de Santiga, Xavier Gispert.

Darrera actualització: 20.01.2023 | 10:19