L'Ajuntament estudia l'impacte local de l'increment de la tarifa de l'aigua

Divendres, 10 de novembre de 2023 a les 13:00

El dia 15 de novembre es reunirà el Comitè de Seguiment de la Sequera de Santa Perpètua de Mogoda que tractarà la possibilitat d'un augment de la tarifa de l'aigua.

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha convocat el 15 de novembre el Comitè de Seguiment de la Sequera per tractar, entre d’altres temes, l’anunci fet per l’ens Aigua Ter-Llobregat (ATLL) d’incrementar un 33% de mitjana el preu de la tarifa de l’aigua, segons ha informat el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández. Aquesta proposta de l’ATLL, aprovada pel Consell d’Administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), suposa que la pujada de preu es començaria a aplicar el mes de gener. Entre els motius, s’al·lega que la tarifa està congelada des de 2017, la situació de sequera, l’increment del preu de la llum i el sobrecost que causa l’ús de plantes dessaladores, ha manifestat el regidor. “Des de l’Ajuntament estem realitzant un treball tècnic per a la definició d’aquests augments i encara no s’ha concretat l’impacte real que tindrà en la facturació i en l’explotació del servei al nostre municipi”, ha afegit. 
Sergi Hernández ha conclòs que “continuarem treballant per mantenir un model tarifari just, que promogui el reconeixement i l’estalvi de les unitats familiars que promoguin criteris responsables de consum d’aigua i una tarifa que ens permeti mantenir els estàndards de qualitat del servei”

Darrera actualització: 10.11.2023 | 12:56