L'Ajuntament dona suport a la campanya 'Regularización Ya' per a una regularització extraordinària de persones migrants a l'Estat

Divendres, 28 d'octubre de 2022 a les 00:05

La Corporació municipal ha aprovat aquest dijous 27 d'octubre una proposició que dona suport a la campanya de la Iniciativa Legislativa Popular del moviment de persones migrants “RegularizaciónYa”, per a una regularització extraordinària de persones migrants a l’Estat espanyol. El Ple també dona suport a que la proposició de llei reculli que "el Govern, mitjançant Reial Decret, establirà, en un termini de 6 mesos, un procediment per la regularització dels estrangers que es trobin en territori de l’Estat espanyol abans del dia 1 de novembre de 2021”. La proposta, que va comptar amb el suport de SPEC, Grup republicà i PSC i l'oposició de Cs, també convida als ajuntaments a sumar-se a la campanya.

La proposta assenyala que d’acord amb les estimacions més recents, a l’Estat espanyol hi viuen 500.000 persones migrants en condició administrativa irregular, de les qual una tercera part serien menors d’edat. La Corporació assenyala que les raons que justifiquen una regularització extraordinària són el respecte als drets fonamentals de cada esser humà ja que "la irregularitat suposa una condemna a la explotació laboral, la invisibilitat davant les institucions i la desprotecció legal. A més considera que l’existència de prop de mig milió de persones fora del radar de les institucions i de la planificació dels serveis públics, suposa un dèficit de governança pública que és urgent corregir i que la pèrdua d’una gran aportació econòmica i fiscal per al conjunt de la societat ja que la irregularitat impedeix a molts migrants contribuir dignament amb capacitats que son essencials per al sosteniment de la societat, abocant-los a l’economia submergida. El Ple considera que "una regularització afloraria d’una manera ràpida i eficient el gran potencial dels seus impostos directes i de les contribucions d’empleats i empleadors al sistema de Seguretat Social".

Darrera actualització: 28.10.2022 | 22:00