El Ple del mes d'abril va aprovar el Conveni intermunicipal de servei de taxi i la baixa de l'Ajuntament de la Xarxa de municipis d'economia social i solidària.
El Ple del mes d'abril va aprovar per unanimitat l'aprovació del Conveni intermunicipal de servei de taxi que havia caducat per donar continuïtat a la la prestació conjunta del servei de taxi en els municipis de Santa Perpètua, La Llagosta, la Garriga, l'Ametlla del Vallès, Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Parets del Vallès, Polinyà, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles, Sentmenat, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Sant Feliu de Codines, Santa Eulàlia de Ronçana, Cardedeu, Figaró-Montmany, Llinars del Vallès i Sant Llorenç Savall. Els grups municipals consideren que des que es va posar en marxa al 2016 aquest conveni s'ofereix un millor servei de taxi a la ciutadania de totes aquestes localitats i que a més és una petició dels mateixos taxistes de la zona.
També per unanimitat es va aprovar la baixa de l'Ajuntament de Santa Perpètua de la Xarxa de municipis d'economia social i solidària. La regidora de Desenvolupament Local, Laura Oliver, va argumentar que el consistori està treballant des de diversos focus per una economia social i solidària i que ara mateix es creu oportú donar-se de baixa de la Xarxa de Municipis i focalitzar els esforços en els programes endegats.
Oliver va recordar al Ple que aquest curs s'ha posat en marxa el programa CuEmE de creació d'una cooperativa per part d'alumnat de Primària, el projecte de transició energètica als polígons amb la constitució de la comunitat energètica empresarial o els projectes conjunts amb Som Mobilitat. També a través de l'Associació de Municipis de l'Eix de la riera de Caldes, AMERC, s'estan duent a terme projectes relacionats amb l'economia social i solidària. Laura Oliver va anunciar que s'està intervenint amb un estudi de prospecció i anàlisi que haurà de continuar amb un pla de foment de l'economia social i solidària a l'AMERC.
Altres acords del Ple d'abril van ser aprovar les operacions de delimitació entre els termes municipals de Santa Perpètua i Sabadell. Dues modificacions de crèdit, una per valor de 35.700 euros que es mouen entre diferents partides, segons va explicar el regidor de Serveis Econòmics, Marçal Solà. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor d'SPEC i ERC i l'abstenció de PSC, PP, Vox i CS. Així com la modificació de la plantilla de personal per a 2025. Aquest punt va ser aprovat amb els vots a favor d'SPEC i ERC, l'abstenció de PSC, Vox i CS i el vot contrari del PP.
El Ple Municipal d'abril va començar amb un minut de silenci seguint el protocol de dol de l'Ajuntament davant de l'augment de víctimes mortals de la violència masclista. A 30 d'abril eren 26 les dones assassinades.
El Ple d'abril va aprovar cinc mocions dels grups municipals. Una en relació a la crisi ferroviària de Catalunya aprovada pels grups municipals d'SPEC, ERC i PSC i el vot contrari de PP, Vox i CS. La moció parla de la crisi estructural que pateix la xarxa de Rodalies de Catalunya derivada de dècades de manca d'inversió i d'execució pressupostària per part dels successius governs de l'Estat. L'Ajuntament subratlla que "una mobilitat pública i descarbonitzada, de qualitat, segura i sostenible, amb en un especial enfocament en el transport ferroviari, és un dret fonamental per a la ciutadania". El text insta a accelerar els projectes per a la implementació dels intercanviadors ferroviaris entre les línies R8 i R4 i el de la R8 amb les línies vallesanes de FGC i el by pass entre la R3 i R8 a Santa Perpètua. També es demana que en la major brevetat possible s'incrementi la freqüència de pas a la línia R8.
El regidor de Mobilitat i Via Pública, Albert Bonàs, va ser l'encarregat d'exposar la moció que inclou també la demanda de responsabilitats polítiques si no millora substancialment el servei ferroviari i a que s'investiguin les afectacions als viatgers per promoure mecanismes de compensació. També s'insisteix en el traspàs de rodalies a la Generalitat. Precisament és aquest punt el què no comparteixen els grups municipals de PP, Vox i CS i per això, segons van argumentar, van votar-hi en contra.
La portaveu del PP, Julia González, va esgrimir que el traspàs integral tal i com es planteja "s'emmarca en un context polític que podria comprometre la unitat nacional". El regidor de Vox, Santiago Delgado, considera que els culpables de la situació són els responsables dels governs socialistes i va dir que el seu partit "s'hi oposa al traspàs". I l'edil de CS, Kevin Romero, va argumentar que la moció "amaga el traspàs de Rodalies que neix del xantatge dels partits nacionalistes al govern d'Espanya".
El Ple del mes d'abril va aprovar amb el vot favorable d'SPEC, ERC, PSC, PP i CS i l'abstenció de Vox una moció en defensa del rol dels Jutjats de Pau i per la recuperació de les seves funcions històriques. El text explica que la nova Llei Orgànica 1/2025 inclou la creació de les Oficines de Justícia municipals on s'integren els Jutjats de Pau, que en principi suposava la desaparició dels jutges i jutgesses de Pau finalment es va garantir la seva supervivència, però han perdut competències com la d'oficiar matrimonis civils a partir del 3 d'abril de 2025. Així, l'Ajuntament demana que les noves Oficines de Justícia municipals "no esdevinguin espais burocràtics sinó veritables eines de servei a la ciutadania" i demana que se les doti adequadament i col·laborin plenament amb el món local.
Una tercera moció va ser per demanar als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats mesures urgents en matèria de finançament local, a proposta de la Federació de Municipis de Catalunya. Aquesta moció va comptar amb el suport d'SPEC, ERC, PSC i CS i el vot contrari de PP i Vox. La proposta subratlla que el retard en l'actualització de les entregues a compte de la Participació en Tributs de l'Estat per a 2025 ha generat un desfasament pressupostari que afecta greument la capacitat de planificació i execució dels pressupostos municipals. A més cal sumar la no aprovació d'una norma amb rang de llei que permeti destinar el superàvit i els romanents de tresoreria del 2024 a inversions financerament sostenibles que limita enormement la capacitat d'actuació dels ajuntaments.
La quarta moció aprovada al Ple d'abril era per la defensa dels drets de les persones LGTBI+ davant l'avanç de l'extrema dreta. L'Ajuntament vol continuar sent exemple i referent de compromís amb els drets humans i amb una societat lliure d'odi i per això condemna enèrgicament les polítiques repressives i discriminatòries contra el col·lectiu LGTBI+ dutes a terme pels governs d'Hongria, Estats Units i Argentina i aquelles que puguin fer altres governs i que suposi un retrocés en els drets d'aquests col·lectius. També es demana reforçar la protecció internacional de les persones LGTBI+. El text va ser aprovat per SPEC, ERC, PSC i CS l'abstenció del PP i el vot contrari de Vox.
Al finalitzar el Ple i tal i com permet el Reglament de Participació Ciutadana, Ester Brullet va fer una pregunta relacionada amb la transparència econòmica de l'Ajuntament. Concretament va demanar la publicació del pressupost inicial d'ingressos de 2025, el tancament del pressupost de 2024 i l'estat d'execució del quart trimestre del 2024.
El regidor de Serveis Econòmics, Marçal Solà, va contestar que la prorroga del pressupost fa que el pressupost inicial d'ingressos sigui el mateix de 2024. Sobre la liquidació del quart trimestre, Solà va afirmar que just aquell mateix dia s'havia publicat al portal de transparència i que també en data 30 d'abril s'havia enviat el tancament del pressupost a la Generalitat i al Ministeri d'Hisenda per a la seva validació.