La transformació feminista ja ha començat és la idea que es desprèn del manifest del 8M

Dilluns, 11 de març de 2024 a les 11:00

Quatre exregidores perpetuenques van donar lectura al Manifest del 8 de març de Santa Perpètua de Mogoda en un acte que es va desenvolupar precisament a la plaça del 8 de març, el dia de la festivitat de Santa Perpètua.

Les exregidores Mercè Humet, Nuria Conesa, Rosa Rovira i Agustina Silgado van representar la decisió de les dones de formar part de l'esfera política municipal, coincidint amb el 45è aniversari dels ajuntaments democràtics. Aquestes quatre dones van formar part del Consistori en moments diferents i amb diverses responsabilitats.

L'actual regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, va agrair a les quatre que obrissin les portes a les actuals dones regidores. Gómez va subratllar que "va ser una tasca difícil en una situació on hi havia molta oposició a la intervenció de les dones en la política".

L'exregidora Mercè Humet va recordar el lema del 8 de març a Santa Perpètua Cada dia és 8 de març. Humet va reivindicar "la lluita diària dels drets i de les llibertats de les dones".

L'exedil Nuria Conesa va recordar que "cada dia es continua lluitant pels drets reproductius, sexuals i afectius", s'han de donar explicacions sobre les decisions del nostre propi cos o sobre a qui estimem. Conesa va reclamar una educació que previngui les violències contra les dones.

Rosa Rovira, també exregidora perpetuenca, va ser l'encarregada de llegir les reivindicacions del Manifest del 8M que passen per "una educació en igualtat rebutjant els estereotips de gènere".

L'exregidora Agustina Silgado va assegurar que "la transformació feminista ja ha començat" però que resta molt a fer. Silgado va expressar sentir-se orgulloses de les noves generacions de dones que s'obren pas en un camí que van iniciar.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, va cloure l'acte reafirmant que "només s'aconseguirà la plena igualtat treballant junts i juntes" i que "l'Ajuntament és totalment conscient que cal treballar en educar en igualtat i tenir present les polítiques de les dones com a actrius principals del canvi".

L'acte central de Dia Internacional de les Dones es va desenvolupar a la plaça del 8 de març la tarda del 7 de març i just finalitzar va començar la representació de l'última obra de la programació Efímera El silenci dels telers que va penjar el cartell d'entrades exhaurides.

Darrera actualització: 19.03.2024 | 13:52