La tercera comunitat energètica beneficiarà uns dos-cents participants

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 09:05

Dos centenars de participants aproximadament podran formar part de la tercera comunitat energètica que es constituirà a Santa Perpètua al voltant de la nova pèrgola fotovoltaica que es construeix a l’aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto i de l’avinguda de l’Onze de Setembre. Les obres d’aquest nou espai sociocultural de 1.500 metres quadrats van començar el 14 de novembre. 

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, ha explicat que en aquesta ocasió s’implicarà a l’Associació de Veïns de Can Folguera per a que entre els seus associats siguin beneficiaris d’aquesta nova comunitat, una iniciativa similar a la que s’ha portat a terme amb les comunitats energètiques de les escoles Bernat de Mogoda i la Florida on s’ha signat convenis amb les entitats de referència, en aquest cas, amb les AMPAS. 

L’edil ha recordat que la nova pèrgola fotovoltaica tindrà “una potència molt important de 213 kW” que permetrà donar servei a instal·lacions públiques properes com el Pavelló d’Esports, l’Escola d’Adults, l’Escola Bernat de Mogoda, la Biblioteca Municipal o el Centre de Desenvolupament Local però també es compartirà amb els veïns i veïnes una part de l’energia generada per aquesta instal·lació fotovoltaica. Hernández insisteix en el nou component d’aquesta nova actuació municipal com és la democratització en la generació d’energia i l’apoderament ciutadà. Les Comunitats Energètiques permet, alhora, generar energia de fonts renovables, democratitzar-la amb un autoconsum compartit i augmentar l’estalvi, al disminuir les pèrdues associades al transport de l’energia.

L'Ajuntament fa un sorteig per escollir les famílies que formaran part de les primeres comunitats energètiques

L'Ajuntament de Santa Perpètua va celebrar el divendres 2 de desembre el sorteig públic per escollir les 14 famílies de l'Escola de La Florida i les 12 de l'Escola Bernat de Mogoda que properament constituiran les primeres comunitats energètiques del municipi. L'acte va estar presidit per l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, que va recordar que el sorteig es va celebrar perquè es van inscriure més famílies que places disponibles. El conveni signat amb l'AMPA de l'Escola Bernat de Mogoda i l'AMPTA de La Florida ja recollia aquesta opció.

Ara l'Ajuntament notificarà a les famílies que han estat escollides per formar part de la comunitat energètica i signaran el contracte d'accés a les dades de consum amb l'objectiu també de rebre assessorament per augmentar l'estalvi energètic i econòmic

Sergi Hernández va explicar que properament es posarà en marxa una segona fase de la comunitat energètica al voltant de l'escola La Florida que anirà adreçada als socis i sòcies de l’AV CJ La Florida, entitat a la que ja es va presentar el projecte per desplegar el potencial que té la instal·lació fotovoltaica del centre educatiu.

Els beneficiaris disposaran d’una aplicació (app) que els ajudarà a adaptar els hàbits per maximitzar l’autoconsum i rebre consells d’estalvi i d’eficiència.

Darrera actualització: 05.12.2022 | 13:05