La solidaritat amb el poble del Marroc es fa sentir a l'acte de la Diada Nacional
Santa Perpètua va commemorar la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional davant del monument de l'Onze de setembre. Una vintena d'entitats van prendre part activa de la jornada en la qual es va mostrar la solidaritat i el suport a la comunitat marroquina.
A més de la tradicional ofrena floral, l’acte va incloure la peça El Fil de la Vida, de la Companyia de Dansa de l'Escola Municipal de les Arts, una actuació que va estrenar a l'Itinerart, una lectura de poemes a càrrec d'Àngel Climent i Luisa Molina, membres del Club de lectura del Casal Cívic i Comunitari i col·laboradors de Ràdio Santa Perpètua, l'actuació de la Coral Renaixença i sardanes amb la colla del Casal de la Gent Gran.
Una vintena d'entitats van participar de la tradicional ofrena floral. L’Agrupació Sardanista amb els Gegants, Els Comerciants, l’Associació de Veïns Can Folguera, l'Associació veïnal Centre Vila, l'Escola de Karate Senshi Dojo, Espiral Catalunya, el Centre de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), el Centro Cultural Andaluz, la Colla de Diables, la Coral Renaixença, ERC i Jovent Republicà, el Ball de Gitanes, el Grup de teatre Tàndem, Junts per Santa Perpètua, PSC i Santa Perpètua en Comú. També van participar a l’acte però sense ofrena floral l'Agrupació de pensionistes i jubilats Casal d'Avis de la plaça de la Vila; Amics de Santiga, l'Asociación Cultural Comunidad Musulmana, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, l'Aula d'Extensió Universitària i El Cabàs Solidari.
L’acte es va iniciar amb la hissada de la senyera, que va anar a càrrec de l'Elna Siuró i el Pep Figuera, membres del Club Bàsquet Santa Perpètua que està celebrant el seu 75è aniversari.
Durant l’acte, es va recordar els fets de 1714, les efemèrides culturals d’aquest any i es va destacar la campanya Una llengua, molts accents de la Generalitat a la qual s'ha adherit l'Ajuntament de Santa Perpètua i que convida a protegir i fer ús de la llengua catalana.
En el discurs institucional, l'alcaldessa Isabel Garcia, va assenyalar que "la nostra voluntat sempre ha estat contribuir a celebrar una Diada Nacional inclusiva, festiva i reivindicativa per a tothom. Una Diada respectuosa amb les diferents idees i visions sobre el present i el futur de Catalunya".
Aquesta Diada ha estat marcada pel terratrèmol que ha sacsejat el Marroc, com va exposar l'alcaldessa: "avui ens hem de solidaritzar amb el poble marroquí. Un poble que ha patit un terrible terratrèmol que ha provocat milers de morts i ferits. Per això, des de Santa Perpètua, volem mostrar el nostre més sentit condol, la nostra solidaritat i el nostre suport al poble marroquí. Ahir mateix, ens vam posar en contacte amb la comunitat marroquina de Santa Perpètua per expressar el nostre condol i tot el nostre suport en aquests moments tràgics i difícils per la seva comunitat".
La primera edil va subratllar que l'Ajuntament de Santa Perpètua s'ha adherit a la campanya institucional de la Generalitat de promoció i defensa de la llengua catalana amb els seus diferents accents. "La llengua catalana és una llengua inclusiva, d’acollida i moderna, sent un dels principals signes d’identitat cultural i nacional. En aquest marc, hem de valorar molt positivament l’acord assolit al Congrés dels Diputats per reformar el seu reglament i permetre utilitzar totes les llengües oficials a Espanya com són el català, el basc, el gallec i l’Aranès, com un símbol de normalitat democràtica i un avenç en el reconeixement de la plurinacionalitat de l’Estat", segons va expressar Garcia.
La guerra a Ucraïna i les crisis humanitària, energètica i alimentària van ser altres punts destacats del discurs de l'alcaldessa en l'acte de la Diada. Isabel Garcia va apuntar que "el país necessita una veritable Agenda del Sentit Comú per fer front als grans reptes que tenim i que el municipalisme, les ciutats i pobles de Catalunya i la ciutadania tinguem un paper destacat, perquè un país el fa la seva gent dia a dia".
En clau de política estatal, Isabel Garcia va afirmar que les eleccions generals han deixat una finestra oberta a la resolució del conflicte polític català i que "hem de saber aprofitar la finestra oberta del diàleg i de l’acord que se’ns presenta amb la creació d’una nova majoria progressista i plurinacional per conformar el proper govern d’Espanya, perquè la gent d’aquest país ho va expressar clarament a les urnes, perquè ho necessita i s’ho mereix".
L'acte institucional de la Diada va incloure el Cant de la Senyera i Els Segadors que van sonar en un parc dels Països Catalans amb molta assistència.