La reobertura de l'Espiga i la gratuïtat de p-2, novetats del curs de les Escoles Bressol Municipals

Dimecres, 7 de setembre de 2022 a les 13:00

Un total de 251 alumnes han començat aquest dimecres el curs escolar a les Escoles Bressol Municipals (EBM). 

Les novetats més importants d’aquest curs són la reobertura de l'Escola Bressol L'Espiga, la tornada a la normalitat d’abans de la pandèmia, amb l’eliminació dels protocols Covid-19, i la gratuïtat de l’etapa de 2 a 3 anys que suposa que les famílies no han d’abonar la quota d’escolarització. Aquest fet ha comportat que la taxa d'escolarització d'infants de dos anys s'hagi situat en el 77%, una xifra superior als millors anys d'escolarització d'aquesta etapa educativa.

La directora de l’EBM L'Espiga, Livia Seacero, ha explicat que afronten aquest curs "amb molta il·lusió". La fi de les restriccions ha permès a les famílies accedir als centres educatius amb normalitat per acompanyar als infants en el seu procés d'adaptació. La directora de l'Escola Bressol l'Espiga ha assenyalat que la fi de les restriccions i l'eliminació de les mascaretes suposarà millorar el llenguatge i les emocions amb els infants.

La gratuïtat de l’etapa de 2 a 3 anys ha suposat un increment de matrícules en aquesta edat. El regidor d'Educació, Pere Garcia, ha explicat aquest matí que cada dia es registren noves matriculacions d'infants de dos anys. El regidor ha expressat que "és una satisfacció molt gran poder obrir de nou l'Espiga" que ara disposa de cinc aules però no descarta obrir alguna més de dos anys ja que encara es registren noves matriculacions. El regidor ha recordat que el curs passat es va tancar el centre ja que amb les escoles bressol de Can Folguera i Els Pins havia 60 places vacants. Pere Garcia ha manifestat la necessitat de la universalització de l'etapa educativa de 0 a 3 anys i ha recordat que l'Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la tarifació social.

Les escoles bressol municipals han registrat 145 matricules d'infants de dos anys; 51, a Can Folguera, 58, a Els Pins; i 36, a l'Espiga. Pere Garcia ha destacat que l'Ajuntament ha reduït la ràtio a 17 places en les aules d'infants de dos anys.

Avui ha començat el curs escolar a les escoles bressol municipal. Avui amb el període d'adaptació dels infants amb les famílies. Demà i divendres l''adaptació serà amb només els infants i el dilluns 12 de setembre començarà el curs amb l'horari habitual.

Darrera actualització: 07.09.2022 | 13:30