La rehabilitació de la rectoria de l’Església de Santiga suposarà una inversió de 568.000 euros

Dijous, 8 d'abril de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda licitarà properament les o bres de rehabilitació del conjunt parroquial que envolta l'església de Santa Maria L'Antiga, a Santiga. El projecte suposa una inversió de 568.321,07 euros, dels quals el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya assumirà 154.107 euros a través d'una subvenció de l'Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, mentre que la resta serà sufragada pel Consistori perpetuenc, que també està cercant patrocinadors del projecte.

El projecte de rehabilitació de la rectoria ha estat redactat per Margarita Costa i Manuel Julià, arquitectes que també van definir la reforma de l'església. L'equip redactor ha realitzat una diagnosi que descriu les diferents etapes de la història del temple i tot el conjunt parroquial i ha detallat que els objectius de la intervenció són atorgar les condicions necessàries per poder realitzar les prospeccions arqueològiques en el seu interior amb tota seguretat i deixar obert al públic una part de la seva planta baixa, destinada a espai expositiu. L'església de Santiga i el conjunt parroquial seran alguns dels espais emblemàtics del nou Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV), que tindrà com a seu principal el Vapor.

Els treballs de rehabilitació tenen un termini d'execució aproximat de set mesos i han de finalitzar com a màxim al desembre de 2022, d'acord a les bases de la subvenció rebuda.

Aquestes obres seran compatibles amb les noves prospeccions arqueològiques que es duran a terme properament, segons ha anunciat el Consistori perpetuenc. Aquesta actuació va ser la tercera més votada en l'àmbit del patrimoni cultural en el procés de pressupostos participatius Proposa i decideix en inversions municipals i consistia en l'inici de les excavacions de la segona fase, d'acord amb el Projecte Bàsic aprovat l'any 2009 i que s'executarà a les sales de la planta baixa del cos de tramuntana.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 17:47