La Regidoria d'Igualtat instal·la dos Punt Lila durant la Festa Major, al parc de la Ribera i al Recinte Firal

Divendres, 2 de setembre de 2022 a les 11:00

L’Ajuntament activa durant la Festa Major el Protocol contra agressions sexistes en l’àmbit de l’oci per garantir la seguretat tot gaudint de les festes. 

El protocol SPM lliure de sexisme preveu la instal·lació de dos Punt Lila. El primer serà al parc de la Ribera des del divendres 2 de setembre al diumenge 4 durant la programació de Deskoncerts i el Va parir Tour! de Ràdio Flaixbac. El segon Punt Lila s’instal·larà al recinte Firal el 2, 3 i 4 de setembre de 20 h a la mitjanit. Es tracta d’espais de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d’assessorament i actuació en el cas que se’n produeixi alguna agressió contra cap persona pel seu gènere, condició sexual, raça o religió.

Alhora, a diferents espais de la ciutat hi hauran agents preventius itinerants que vetllaran per la seguretat, fent tasques de prevenció i sensibilització, així com d’atenció i suport als possibles incidents que es puguin produir.

A més, l’Ajuntament recorda que Santa Perpètua compta amb el projecte Espais Liles que involucra a comerços locals i que col·laboren en l’erradicació de la violència vers les dones i el col·lectiu LGTBI. Aquests espais se sumen també a la seguretat, prevenció i erradicació de conductes sexistes durant els horaris comercials complementant la tasca dels Punt Lila.

Darrera actualització: 02.09.2022 | 11:29