La Deixalleria Mòbil començarà el servei l'11 de gener

Dimecres, 10 de gener de 2024 a les 06:00

Santa Perpètua recupera a partir d'aquest dijous 11 de gener el servei de la Deixalleria Mòbil. La ciutat disposarà de quatre punts de recollida en el nucli urbà ubicats a Mas Costa, La Creueta, Can Folguera i al costat del parc Central. La Deixalleria Mòbil té com a objectiu apropar el servei de recollida de residus a la ciutadania.

El vehicle visitarà diferents punts del municipi segons un calendari establert i recollirà residus de mida petita. Els llocs d'emplaçament estan senyalitzats verticalment i horitzontal.

La Deixalleria Mòbil visitarà el segon dijous de cada mes el parc de Miquel Segura (La Creueta) i el tercer dijous de cada mes el passeig de La Florida amb l’avinguda de l’Onze de Setembre (parc Central). S'ubicarà també el primer dissabte de cada mes al passeig de Can Taió (Mas Costa) i el quart dissabte de cada mes al carrer de Pablo Picasso amb Rovira Virgili (Can Folguera). L’horari de visita del vehicle serà de 9 a 13 hores.

La regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, ha remarcat que la Deixalleria Mòbil és un servei complementari a la Deixalleria Municipal ubicada al polígon industrial Can Bernades-Subirà que pretén apropar el servei a ciutadania "per evitar que alguns objectes es dipositin al contenidor de resta on no pertoca". Jiménez ha explicat que "s'han establert dijous i dissabte per arribar al màxim percentatge de població i s'han fixat uns emplaçaments, dies i horari fixes per facilitar al màxim el seu ús".

"L'ús de la Deixalleria mòbil comptabilitza per a possibles bonificacions de la taxa de residus", segons ha subratllat Jésica Jiménez i ha recordat que hi haurà assessoria per saber què es pot deixar a la unitat i què no es pot deixar. La Deixalleria Mòbil pot recollir tots aquells materials que no correspon dipositar en els contenidors habituals, i que també es poden reciclar o bé se’ls aplica un tractament adequat. Al vehicle s’hi podran dipositar fluorescents, bombetes, esprais, piles, bateries de cotxe, pintures, dissolvents i tòners, petits electrodomèstics, olis vegetals, roba, sabates, ferralla, fusta de petites dimensions, telèfons mòbils, aparells informàtics, cables elèctrics, càpsules de cafè, radiografies, CD i DVD.

La Deixalleria Mòbil recollirà objectes petits, alguns dels quals es poden aportar a les Minideixalleries, però per desprendre's de mobles i andròmines cal continuar fent l'aportació directa a la Deixalleria Municipal o demanar el servei de recollida a través del Telefonet. Jésica Jiménez ha matisat que aquest servei ajuda a mantenir una ciutat més neta.

La posada en marxa del servei de deixalleria mòbil, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient “suposa un pas més per a la millora del reciclatge al nostre municipi i és una de les primeres mesures que es posen en marxa en el marc del nou model de gestió de residus que s’implantarà al llarg d'aquest 2024”.

Aquest 11 de gener es posa en marxa el servei de Deixalleria Mòbil. El primer dia la unitat estarà ubicada al barri de La Creueta, al parc de Miquel Segura on a les 10 del matí tindrà lloc la inauguració del servei.

Darrera actualització: 11.01.2024 | 14:07