L'1 de juny tindrà lloc una xerrada amb motiu del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones

Dilluns, 29 de maig de 2017 a les 00:00

Les regidories de Salut Pública i Igualtat de l’Ajuntament de Santa Perpètua commemoraran l’1 de juny el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones que se celebra el 28 de maig. L’acte tindrà lloc al Centre Cívic El Vapor a les sis de la tarda.

La commemoració va sorgir el 1987 de la Xarxa de Salut de les Dones Llatinoamericanes i del Carib. Actualment, els governs han reconegut la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones com a elements fonamentals per al desenvolupament sostenible i en aquest sentit, l’agenda 2030 aprovada per Nacions Unides, reivindica la necessitat que aquest compromís tingui una aplicació pràctica real que garanteixi el respecte als drets sexuals i reproductius de les dones.

A Santa Perpètua de Mogoda, l’acte consistirà en una taula rodona amb dos professionals sanitaris: la doctora Marina Martinez, ginecòloga de l’ASSIR Mollet, i l’infermer del CAP Santa Perpètua, Joaquim Guillén. Els temes que s’abordaran seran referents al sòl pèlvic i la incontinència urinària i la gestió de l’ansietat i l’estrès. Aquestes qüestions de salut són de les que més prevalença tenen entre les dones, segons apunten des de la regidoria de Salut Pública, que ha afegit que els assistents a la xerrada podran compartir dubtes, consultes i neguits amb aquests professionals sanitaris. 

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:48