Es posa en marxa de nou el programa ComunitàriaMENT

Dijous, 21 de setembre de 2023 a les 12:30

El programa ComunitàriaMENT que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua ha començat la seva segona temporada després de l’èxit de participació de la primera. El programa s’emmarca en el Pla Local de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua.

Aquest setembre s’han endegat les sessions de l’AcompanyaMENT emocional que incorpora noves sessions al Centre Cívic La Florida i la setmana vinent s’endeguen les diferents versions de l’EsportivaMENT. A l’octubre es posaran en marxa els tallers de l’ExpressaMENT, amb alguna novetat, i el NaturalMENT que continuarà amb el mateix grup fins al gener. Les inscripcions es poden fer a través de la Xarxa de Centres Cívics i també online. La Regidoria de Salut Pública informa que en algunes activitats i horaris hi ha llista d’espera, però que resten places lliures en d’altres.

L’AcompanyaMENT emocional consisteix en sessions grupals amb suport psicoterapèutic per treballar el benestar emocional. La regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, ha explicat que el programa Acompanyament que s'ha iniciat aquesta setmana i s'ha ampliat a un nou centre cívic. L'edil ha explicat que aquest programa d'acompanyamet va sorgir arran de la pandèmia però actualment també és molt important el benestar emocional.

L’EsportivaMENT, que fins ara es realitzava a l'aire lliure al parc Municipal i a la plaça de les Tretze Roses,  s'ha ampliat i també tindrà lloc als centres cívics, segons ha avançat Sandra Gómez, incorporant activitat física que es pot fer assegudes. A l’octubre es posaran en marxa els tallers de l’ExpressaMENT, amb alguna novetat, i el NaturalMENT que continuarà amb el grup actual fins al gener. 

La nova programació també inclourà monogràfics de curta durada. En aquest cas es preveu fer Respirar bé per viure millor, Gimnàstica emocional, Com combatre l’insomni. Gestió emocional, Cura dels cuidadors i Com viure amb dolor crònic. La regidora de salut ha explicat que aquests monogràfics compten amb el suport del personal de l'EAP de Santa Perpètua.

 

Darrera actualització: 21.09.2023 | 14:32