Els accidents de trànsit es van reduir un 5,4% el 2022

Dimecres, 7 de juny de 2023 a les 09:30

Els accidents de trànsit es van reduir l’any passat un 5,44% en relació a 2021 a les vies urbanes de Santa Perpètua on es van registrar 139 sinistres enfront dels 147 de l’exercici anterior. Malgrat aquest descens, el nombre de ferits va augmentar.

Un total de 68 persones van resultar ferides, 63 lleus i cinc greus i cap víctima mortal. Aquesta xifra supera les 58 de 2021. Les dades es van fer públiques en la darrera Junta Local de Seguretat Ciutadana. La Policia Local explica que els sinistres es produeixen de forma bastant uniforme al llarg de tot l’any i els dies laborables i disminueixen els caps de setmana i de nit. Can Folguera i els polígons industrials són els llocs on es produeixen més accidents a causa de la major mobilitat. La Policia Local expressa que “en un cas es tracta del barri amb més població i major densitat, i en l’altre pel caràcter fortament industrial del municipi, que provoca una mobilitat intensa de persones treballadores no residents”. Els accidents amb implicats amb alcoholèmia representen una xifra relativament baixa i estable, respecte d’exercicis precedents, amb un total de sis sinistres.

D’altra banda, sobre els delictes contra la seguretat del trànsit, s’han instruït 102 atestats, majoritàriament per consum sota els efectes de l’alcohol i/o drogues i per conduir sense permís o bé havent perdut la totalitat dels punts.

El Pla Local de Seguretat Ciutadana 2023-2025 recull que en la millora de l’espai públic en els darrers anys s’han anat eliminant punts negres, fet que “ha permès reduir la sinistralitat” i afegeix que “cal continuar aprofundint en determinades millores per reduir la sinistralitat".

Darrera actualització: 07.06.2023 | 11:06