El SOC atorga a l’Ajuntament 496.957€ per Treball als Barris

Dijous, 3 de novembre de 2022 a les 00:00

Més d’un centenar de veïns del barri de Can Folguera es beneficiaran de les diferents accions de formació i ocupació 

Un any més, l’Ajuntament de Santa Perpètua rebrà la subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per gestionar una nova convocatòria del programa Treball als barris. Gràcies a la subvenció de 496.957,09 €, segons expliquen des de la Regidoria de Desenvolupament Local “més d’un centenar de veïns del barri de Can Folguera es beneficiaran de les diferents accions de formació i ocupació que es desenvoluparan a través del programa”.

Des de la Regidoria comenten que en l’edició d’enguany “es programaran dues accions formatives d’aprenentatge integral en l’àmbit d’Instal·lacions i manteniment: lampisteria i espais vers i també de Neteja d’equipaments i via pública”. Les accions s’adrecen a veïns de Can Folguera que estiguin en situació de desocupació, principalment de perfils procedents del sector o que tinguin interès per aprendre l’ofici.

En el marc dels programes d’experienciació laboral, el consistori gestionarà la contractació durant 6 mesos d’un 75% dels alumnes de les accions d’aprenentatge integrat. “Durant aquest període de contractació els participants portaran a la pràctica els coneixements adquirits que repercutiran en actuacions directes en benefici del barri”, expliquen des de la Regidoria.

També es veuran beneficiats dos dispositius d’inserció sociolaboral i de foment de les competències digitals de les persones residents al barri de Can Folguera. Per una banda, el dispositiu AlfaTIC, que té l’objectiu d’incidir en la millora de l’ocupabilitat de 50 persones a través de l’ús de les tecnologies TIC i les eines ofimàtiques. L’altre programa beneficiari de la subvenció tindrà com finalitat la inserció laboral de 45 dones, a través de la participació en accions dissenyades per afavorir la igualtat d’oportunitats, les competències transversals i l’empoderament.

Enguany, el projecte també tornarà a contractar un Agent Digitalitzador per un període de 6 mesos i també comptarà amb la contractació durant dotze mesos d’un tècnic/a per coordinar el projecte.

L’Ajuntament ha estat beneficiari d’aquesta subvenció del Servei d’Ocupació de Catalunya des de l’any 2008, gràcies a haver estat beneficiaris de la Llei de barris amb el Pla de Can Folguera.

Darrera actualització: 03.11.2022 | 10:48