El Ple ha aprovat per unanimitat el primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere 2022-2026

Divendres, 30 de setembre de 2022 a les 12:15

Santa Perpètua disposa del primer Pla Local per la diversitat afectiva, sexual i de gènere elaborat per l'Ajuntament i aprovat per unanimitat del Ple de la Corporació local en la sessió de setembre. 

Aquest document serà la guia per a les polítiques d'aquest àmbit fins al 2026 en el nostre municipi. El serà la carta de navegació de les polítiques locals i per això s'ha volgut comptar amb la col·laboració de la ciutadania mitjançant una enquesta telemàtica i la creació de taules de treball. El document inclou vuit línies d'acció que són: Compromís institucional; Coeducació i DASG; Salut; Visibilitat i participació; Esports i lleure; Cultura i oci; LGTBIfòbia; i Mercat de treball.

La regidora d'Igualtat i Drets Civils, Sandra Gómez, ha expressat que aquest pla "té per objectiu treballar en la integració de les persones LGTBI+ a Santa Perpètua". La línia del Compromís institucional inclou accions com incorporar perspectiva LGTBI+ a totes les polítiques municipals i en el disseny i sobretot consolidar el Servei d'Atenció Integral (SAI). En aquesta línia, el Consistori ja ha començat un treball de formació de tècnics i del personal d'atenció a la ciutadania i es farà també un amb l'Equip d'Atenció Primària de l'ICS, segons ha subratllat Gómez.

Fomentar el respecte a la diversitat afectiva, sexual i de gènere als centres educatius és una de les accions de la línia Coeducació i DASG que és prioritària per l'Ajuntament. La regidora d'Igualtat i Drets Civils ha refermat la idea que cal educar des de la igualtat i evitar situacions de bullying que es produeixen actualment per temes de diversitat sexual, de gènere o d'afectivitat.

Sandra Gómez ha destacat la participació ciutadana en l'elaboració d'aquest Pla municipal i ha explicat que "les persones trans denuncien que queda molt camí a fer perquè es vegi amb la naturalitat que li correspon, per exemple, en les consultes sanitàries".

Pel que fa a la línia Cultura i oci les accions són reforçar la presència de persones LGTBI+ en la programació cultural i que s'integri la DASG al protocol d'actuació davant d'agressions sexistes en l'àmbit de l'oci. En la línia de LGTBIfòbia s'implantaran mecanismes d'acompanyament i denúncia de víctimes de LGTBIfòbia. I en quant al Mercat de Treball l'acció principal seria promoure la inserció laboral de persones LGTBI+ en especial de les persones trans.

Darrera actualització: 30.09.2022 | 12:44