El Ple de la Corporació Local aprova el Codi de Bon Govern

Dijous, 21 de juliol de 2022 a les 08:00

La Corporació va aprovar per unanimitat el Codi de Bon Govern. 

Aquest document estableix les bases del sistema d’integritat institucional i els principis i línies d’actuació que han de contribuir a l’assoliment d’una Administració pública més ètica, eficient i adaptada a les necessitats i oportunitats de l’era digital. Així el Codi de Bon Govern regularà els sistemes de control i la implantació de denúncies anònimes iestablirà les eines per a la planificació i avaluació del rendiment de comptes. L'objectiu final és la simplificació i la millora de l’eficàcia i l’eficiència de l’Administració, una gestió intel·ligent i transparent de la informació i les dades, i per últim una gestió de la innovació i transformació digital.

Els principis del Bon Govern són la integritat, la solidaritat, la sostenibilitat, la igualtat, la transparència i dades obertes, la simplicitat i comprensibilitat, la rendició de comptes, la deliberació amb la ciutadania, la participació, l’equitat, l’eficàcia i l’efectivitat en la gestió.

El regidor de Govern Obert i Transparència, Marçal Solà, ha explicat que es crearà "un canal de denúncies o bústia ètica, que estarà a la pàgina web de Govern Obert, per denunciar anònimament irregularitats o sospites de frau". Solà ha recordat quins són els valors del sistema d’integritat "que són la representació, integritat, exemplaritat, honestedat, objectivitat, professionalitat, eficiència, convivència i respecte".

El Codi de Bon Govern estableix les bases de la planificació, avaluació i el rendiment de comptes, el model de gestió pública avançada per aconseguir una administració proactiva, que podrà comunicar-se amb la ciutadania de forma interactiva. Marçal solà ha expressat al Ple que l’Ajuntament apostarà per la innovació social i la creació d’espais de deliberació pública que generin àmbits de reflexió i noves idees i un model innovador de la gestió intel·ligent i transparent de la informació i les dades.

Modificació de crèdits

D’altra banda, el Ple va aprovar una modificació de crèdits per valor de 287.911,25 euros que, segons es va informar durant la sessió, es destina al pagament de subministrament elèctric, pròrrogues de contractes i a l'adquisició de dos nous vehicles per a la Policia Local. Aquest punt ha comptat amb els vots favorables de SPEC i PSC i l'abstenció del grup Republicà i Cs.

Darrera actualització: 21.07.2022 | 11:23