El ComunitàriaMENT té una molt bona acollida i va ampliant activitats

Dijous, 21 de març de 2024 a les 11:00

El programa ComunitàriaMENT que organitza l’Ajuntament de Santa Perpètua ha anat ampliant les activitats de les diferents potes de les quals consta: ExpressaMENT, EsportivaMENT, NaturalMENT i Acompanyament emocional.

El programa s’emmarca en el Pla Local de Salut de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda. Gràcies a aquestes activitats es vol crear comunitat entre la ciutadania perpetuenca. Una de les coses que ja s'ha creat és que els diversos grups han participat d'activitats conjuntes i festives com l'enterrament de la sardina o la festa de la primavera. La regidora de Salut, Sandra Gómez, ha apuntat que ara falta que s'animin a prendre part del ComunitàriaMENT persones de generacions més joves perquè ara són a partir dels 50 anys.

La segona edició del NaturalMENT compta amb set participants que han rebut formació de com serà la gestió de l’hort ecològic, de les tècniques que aprendran en el decurs de l’activitat així com les formes sostenibles de rec. Una docent guia el grup. Es tracta d’una activitat on es fomenta el treball en grup, la cooperació entre els participants, el benestar emocional i l’alimentació Saludable. Sandra Gómez ha explicat que la temporada passada el NaturalMENT compartia hort amb Espiral Catalunya, però que enguany ja disposa d'un en solitari per al programa.

La regidora de Salut ha afirmat que l'ExpressaMENT cada cop té més persones participants. A l’expressió artística que va començar la temporada anterior s’ha afegit expressió corporal i a més una sèrie de visites culturals. Aquestes visites, guiades pel perpetuenc Manel Morral, serveixen per conèixer el patrimoni perpetuenc al mateix temps que es fa l’exercici de caminar.

Aquesta temporada dins de l'EsportivaMENT s'ha afegit una nova activitat adreçada a persones amb mobilitat reduïda que ha tingut una bona acollida. Es tracta de sessions d’una hora d’exercicis per enfortir la musculatura, la mobilitat articular o estiraments que es fan asseguts. S’han ofert dos horaris. Al Centre Cívic La Rambla els dimecres a les 16.45 h i al Centre Cívic Can Folguera els dimarts a les 11 h. Gómez ha expressat que hi ha persones que fan els exercicis a l'aire lliure i també aquests asseguts.

Sandra Gómez ha recordat que també hi ha sessions de l’AcompanyaMENT emocional que ha incorporat noves sessions al Centre Cívic La Florida.

Les inscripcions al ComunitàriaMENT, que són gratuïtes, es poden fer a través de la Xarxa de Centres Cívics i també online.

Darrera actualització: 21.03.2024 | 13:55