El CIM i el Consell Municipal d’Adolescència porten al Ple les conclusions sobre l’assetjament

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 13:00

El Consell Infantil Municipal (CIM) celebrarà el 14 de juny a les 17.30 hores la seva sessió plenària en la qual oferirà a l’Ajuntament de Santa Perpètua les conclusions i farà propostes sobre el tema treballat al llarg del curs: l’assetjament. 

El Ple es podrà seguir a través de Ràdio Santa Perpètua al 107.0 FM, online al web de Ràdio Santa Perpètua i als facebooks de l’emissora municipal i de l’Ajuntament. El Consell Municipal d’Adolescència, un òrgan creat al març del 2022, celebrarà el seu primer Ple el proper 16 de juny a la mateixa hora i tractant el mateix tema que el CIM. La darrera sessió del Consell d’Adolescents ha estat dedicada a l’assetjament sexual i els estudiants han parlat sobre l’edat de consentiment sexual a Espanya, la diferència entre assetjament i abús sexual i el protocol per la prevenció, detecció i actuació, entre d’altres. A més, també van dedicar part de la sessió a debatre les propostes que portaran al Ple. 

D’altra banda, a la cinquena trobada, el CIM va treballar el concepte de l’assertivitat i com posar-la en pràctica davant de determinades situacions. L’alumnat va poder veure algunes de les campanyes de prevenció contra l’assetjament per reflexionar i inspirar-se per crear la seva pròpia campanya en diferents formats. En el cas del CIM un total de 633 alumnes de cinquè i sisè de Primària de les set escoles locals han reflexionat sobre l’assetjament. El Consell Municipal d’Adolescència està en marxa a Santa Perpètua des del 17 de març del 2022 amb l’impuls de l’Ajuntament i dels representants locals del Consell Nacional de la Infància i l’Adolescència (CNIAC), Jara Egea i Jordi Gómez. Aquest curs l’organisme ha celebrat un total de quatre sessions.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 14:52