El 9 d'octubre comença la convocatòria d'ajuts a la instal·lació d'ascensors i a la rehabilitació

Dimarts, 10 d'octubre de 2023 a les 08:00

Del 9 d'octubre al 6 de novembre és el període per presentar sol·licituds a la convocatòria de subvencions per a la instal·lació d’ascensors, millora de l’accessibilitat i rehabilitació d’edificis residencials que ofereix l'Ajuntament de Santa Perpètua. Les comunitats de propietaris plurifamiliars i les propietats d’habitatges unifamiliars poden optar a aquests ajuts.

El Consistori destinarà un total 100.000 euros i la subvenció serà del 20% de les actuacions subvencionables, amb aplicació d’algunes limitacions associades al nombre d’habitatges dels edificis o a la tipologia d’habitatge. A finals de juliol es van aprovar les bases per a la concessió d’aquest nou paquet d’ajuts.

Hi ha dues línies d’actuacions subvencionables. La línia 1, és la prioritària i és per a la millora de l’accessibilitat i la instal·lació d’ascensors. Aquí entrarien les primeres instal·lacions d’ascensors, incloent-hi les obres de construcció de la caixa i canvi d'estructura de les escales; també la supressió de graons, la formació de rampes, o la instal·lació de baranes, entre d'altres; i la instal·lació o adequació a la normativa vigent d’elements d’informació o d’avís, com senyals lluminosos o sonors per a l’ús d’escales i ascensors.

La línia 2 és la del foment de la rehabilitació edificatòria d’edificis residencials. En aquest concepte es pot demanar ajut per a les obres de conservació dels edificis unifamiliars i plurifamiliars que disposin d’un Informe d’Inspecció Tècnica de l’Edifici (IITE), que qualifiqui les deficiències detectades com a importants, greus o molt greus. Són subvencionables les obres relatives a l’estat de conservació de les cobertes, terrats, façanes, mitgeres, patis dels edificis, cantells de balcons i voladissos; les instal·lacions d’electricitat, fontaneria i sanejament de l’edifici que poden representar un risc per a la seguretat i la salubritat de les persones; i les obres relatives a l’estat de conservació de fonaments i estructures horitzontal i vertical. La informació de la convocatòria es pot consultar al web municipal staperpetua.cat.

El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, ha anunciat que del 9 d'octubre al 6 de novembre es podran presentar sol·licituds als ajuts de rehabilitació i instal·lació d'ascensors. Hernández ha apuntat que "aquesta és una línia d'ajuts que es reedita amb la intenció que sigui anual" i ha afegit que "hi ha moltes comunitats esperant aquesta opció".

Aquest és un dels principals eixos del mandat 2023-2027 que vol donar resposta a la preocupació social per millorar les condicions d’habitabilitat i accessibilitat en els edificis d’habitatges. Per això des de l'Ajuntament de Santa Perpètua s'ha volgut facilitar l'accés a aquests ajuts demanant una documentació que és fàcil d'obtenir per a les propietats. Sergi Hernández ha afirmat que es necessita l'informe de la Inspecció Tècnica de l'Edifici (ITE) i un acord de la junta de propietaris.Els habitatges de més de 40 anys cal que passin aquesta ITE, però si no l'han passat es pot demanar i tenir el document a temps per poder optar a la convocatòria. Les comunitats de veïns que tinguin dubtes poden demanar entrevista amb l'Oficina Local d'Habitatge per tal de rebre la informació que permeti optar a aquests ajuts. Sergi Hernández ha apuntat que l'Ajuntament ha passat la informació a molts administradors de finques per poder facilitar tota la tramitació.

El regidor d'Habitatge, Sergi Hernández, convida a les comunitats a presentar-se a la segona convocatòria d'ajuts per a la instal·lació d'ascensors i la rehabilitació. Hernández ha afirmat que "els ajuts interpel·len a tot el terme municipal, però som conscients que hi ha barris amb un estat de conservació més deficient i amb moltes barreres arquitectòniques que suposen manca de qualitat de vida del veïnat i una degradació de la zona".

Darrera actualització: 10.10.2023 | 08:43