El 14 de novembre s'inicien les obres de la nova pèrgola fotovoltaica

Divendres, 11 de novembre de 2022 a les 10:00

El dilluns 14 de novembre començaran les obres de la nova pèrgola fotovoltaica que es construirà a l’aparcament situat entre els carrers de Puig i Cadafalch i de García Nieto i de l’avinguda de l’Onze de Setembre.

El projecte, adjudicat a l’empresa Aeronaval de Construccions e Instalaciones per un pressupost de 577.648,07 euros, preveu la construcció d’una estructura metàl·lica de 1.500 m2 i inclou la instal·lació de tres punts de recàrrega dobles de 22 kW que permetran ampliar la xarxa municipal d’estacions de recarrega de vehicles elèctrics.

Els treballs ocuparan una zona d’aquest aparcament on no podran estacionar els vehicles. L’Ajuntament senyalitzarà aquest sector per informar de la prohibició. La resta de l’espai estarà obert. Aquest aparcament té una superfície de 8.100 m2 i s’ocuparà amb la nova instal·lació 1.500m2. El nou equipament combinarà la generació d’energia amb un nou espai social i cultural. La pèrgola subministrarà energia verda als edificis municipals dels voltants i fins i tot permetrà generar una comunitat ciutadana energètica.

Aquesta nova infraestructura és un dels projectes que s’emmarquen dins del Pla d’Inversions Municipals 2021-2023. El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica, Sergi Hernández, s’ha mostrat satisfet amb l’inici d’aquesta actuació que “impulsa un projecte de transformació de la ciutat” i ha indicat que serà una infraestructura “molt important” ja que acollirà la instal·lació fotovoltaica “més potent i gran de Santa Perpètua que ens ajudarà a continuar avançant cap a una transició energètica i promoure noves comunitats energètiques”. L’edil també ha destacat que la nova infraestructura també comportarà un nou equipament sociocultural de la ciutat.

Darrera actualització: 11.11.2022 | 10:52