Crida ciutadana a formar part del nou Consell Municipal de Medi Ambient

Dilluns, 15 d'abril de 2024 a les 10:05

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha convocat el Consell Municipal de Medi Ambient per al 15 d’abril a les 19 h a la Sala de Plens i ha fet una crida ciutadana perquè totes les entitats i veïnes que vulguin treballar en temes municipals de medi ambient assisteixin al Consell.

D’aquesta manera, el Consistori vol reprendre les activitats d’aquest òrgan de participació ciutadana davant dels reptes que ha d’anar afrontant per millorar la localitat. Un dels punts importants i imminents que té per davant l’Ajuntament és el canvi en el sistema de gestió de la recollida de residus a la ciutat que implica també un canvi en el sistema dels contenidors que seran tancats. Santa Perpètua ha d’afrontar els canvis necessaris per millorar les quantitats de residus ben separats i abocats als contenidors adequats. Una recollida selectiva que ha d’augmentar perquè és necessari per al planeta i per l’economia ja que a més impropis generats el rebut serà més car. Per això, la regidora de Medi Ambient, Jésica Jiménez, creu que “és molt important escoltar les propostes de la ciutadania per explicar tots aquests canvis i fer-ho aprofitant un treball conjunt al Consell Municipal de Medi Ambient”. Les persones interessades han de posar-se en contacte amb la regidoria a mediambient@staperpetua.cat o al telèfon 93 5743234. Aquesta primera trobada del Consell Municipal de Medi Ambient serà més una presentació del full de ruta i la segona reunió ja serà una sessió de treball amb les persones que s’hagin compromès a participar activament en aquest òrgan. 

Xerrada de Sara López

El Consell, amb la implicació de la Regidoria de Cooperació i Drets Humans, inclou una xerrada vinculada al projecte de Ciutats Defensores dels Drets Humans coordinat pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, del qual forma part l’Ajuntament, i gestionat per la Comissió Catalana d’Acció pel Refugi. La xerrada anirà a càrrec de Sara López, activista defensora del territori, la terra, l’aigua i la vida i les comunitats indígenes i que ara enfoca els seus esforços en el projecte de Tren Maia a Mèxic que implica una enorme deforestació. 

Darrera actualització: 15.04.2024 | 12:13