Consternació a Santa Perpètua per la mort d'una veïna de 88 anys víctima de la violència masclista

Dimarts, 27 de desembre de 2022 a les 00:00

Santa Perpètua ha mostrat el seu rebuig i la seva condemna enèrgica al feminicidi que es va registrar aquest 26 de desembre al municipi. 

És la segona vegada que la ciutadania perpetuenca es concentra per l’assassinat d’una veïna. L’Ajuntament i la Generalitat es personaran com a acusació popular en aquesta causa, segons ha avançat l’alcaldessa Isabel Garcia, que va recordar que la Policia Local la matinada del 26 de desembre va trobar a casa seva el cos sense vida de la Carmen, assassinada amb senyals de violència. La seva parella està detinguda.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha llegit un manifest aprovat per tots els grups municipals (SPEC, Republicà, PSC i Cs) en l’acte de concentració que ha tingut lloc aquest dimarts a la plaça de la Vila i al qual han assistit prop de 400 persones. La Consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, el Conseller de Territori, Juli Fernández, el delegat del Govern, Joan Borràs, la secretària de Feminismes de la Generalitat, Montserrat Pineda, i la directora general per l’Erradicació de les Violències Masclistes de la Generalitat, Laia Rosic, han estat presents en l’acte així com la Carla Batalla, la Marisa Vera i la Tamar Zamora, en representació del Comitè Feminista de Santa Perpètua.

"La ciutadania, les entitats i els i les representants municipals de Santa Perpètua estem indignades i colpides per aquest assassinat. I, en primer lloc, volem expressar el nostre més sentit condol a la família de la víctima. Estem al seu costat, li donem suport i l'acompanyem en aquests moments", ha afirmat Garcia. En nom de tot el Consistori la primera edil ha refermat el rebuig ferm, unitari i contundent de totes les violències masclistes i ha asseverat que "aquesta xacra no té edat, ni orígens, ni cultures, ni religions. És l’atemptat més habitual que patim les dones, està present en totes les societats del món i és una greu vulneració de la nostra dignitat i els nostres projectes vitals".

En la lluita per l’erradicació d’aquesta xacra social és molt important fer font comú entre totes les institucions i la ciutadania, fent especial incidència en la prevenció i en tolerància zero cap a qualsevol discurs que intenti invisibilitzar la gravetat de la situació. L’alcaldessa ha fet una crida a la societat perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació contra les dones, per insignificant que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent totes les violències masclistes. Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista, començant per dotar de recursos que permetin fer efectius els compromisos recollits en el Pacte d’Estat contra les Violències Masclistes, ha manifestat la primera edil.

"Santa Perpètua diu NO a les violències masclistes. Santa Perpètua diu NI UNA MENYS! ENS VOLEM LLIURES I VIVES!!!" Així ha conclòs el manifest que ha donat pas a un minut de silenci colpidor.

La Consellera d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat, Tània Verge, ha demanat "corresponsabilitat, sobretot dels homes per erradicar aquesta violència que ens maltracta psicològicament, que ens agredeix sexualment i que en darrer terme ens pot arribar a matar" i ha insistit que "siguem conscients de com podem acompanyar les dones, de no deixar cap dona sola, especialment en aquests dies festius que la convivència amb l’agressor pot intensificar el factor de risc. De la violència masclista només en sortirem erradicant el patriarcat". L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha agraït que des del primer moment la Consellera d’Igualtat i el seu gabinet han donat suport a l’Ajuntament i ha destacat que "és així treballant a l’una com s’ha de combatre aquesta xacra".

Darrera actualització: 27.12.2022 | 15:05