Cada dia és 8 de març és el lema que engloba els actes perpetuencs

Dimarts, 5 de març de 2024 a les 10:00

Sota el lema Cada dia és 8 de març, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha preparat tot un programa d’actes per commemorar el Dia de les dones. la programació s'estendrà del 5 al 22 de març i l'acte central tindrà lloc el 7 de març a les 19.30h a la plaça del 8 de març.

Les activitats començaran el 5 de març amb una exposició sobre Mercè Rodoreda a la Biblioteca Josep Jardí. Allà mateix a les 18 hores, l'entitat Mamalleta'm organitza una xerrada sobre Drets durant l'embaràs, el part i la lactància a càrrec de l'advocada Marta Busquets. També el 5 de març l'AEU dedica la xerrada al 8M. La perpetuenca Judit Terés, llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració i postgraduada en Polítiques de Gènere i Igualtat serà l’encarregada de la conferència amb el títol Mirant el món amb ulleres violetes. L’endemà, 6 de març, l’Associació de la Gent Gran del Casal Cívic ofereix un cinefòrum amb el passi de Las maestras de la República

L’acte central es desenvoluparà el 7 de març, festivitat de Santa Perpètua, a les 19.30 h a la plaça del 8 de març amb la lectura del manifest institucional. 

Efímera se suma als actes commemoratius del 8M amb la proposta El silenci dels telers, que tindrà lloc el dijous 7 de març a la Sala Telers a partir de les 20 hores. Es tracta d’un espectacle teatralitzat on la Pilar i la Carme reviuen la vida en una colònia tèxtil. Amb aquesta proposta veurem el dia a dia d’aquesta mena de món en miniatura tot resseguint el segle XX. El silenci dels telers repassa la història i les petites vivències de dues dones, el que ajudarà a entendre una època i el singular univers de les colònies industrials. Les entrades es poden comprar al preu de nou euros a Efímera.  

La programació inclou també un taller formatiu a centres educatius de Secundària, un club literari sobre el llibre Mirall, espatlla, intermitent, de Dorthe Nors i el 22 de març la presentació del llibre La lluita de les dones perpetuenques al tardofranquisme i la transició, de Sarai Martin, guany­adora de la VII Beca de recerca de Santa Perpètua amb lectures dramatitzades a càrrec de la Voz Ahogada. 

Per la seva part el Mercat Municipal organitza el dissabte 9 de març de 12 a 14 h un tast de vins elaborats per dones, amb motiu del 8M. Juntament amb la Bodega Folguera les persones participants podran tastar quatre vins, escumós, blanc, rosat i negre elaborats per dones i maridats amb tres tapes del Mercat Municipal. 

 

Darrera actualització: 05.03.2024 | 12:58