Avui ha començat el curs amb normalitat a Santa Perpètua

Dimarts, 6 de setembre de 2022 a les 00:00

Avui s'han iniciat les classes d'Infantil i Primària a Santa Perpètua. 

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pere García, ha informat que l'inici del curs s'ha realitzat amb normalitat en els centres educatius. Les principals novetats són la reobertura de l’EBM L’Espiga, el trasllat de l’escola Els Aigüerols a l’Institut Escola Santiga, la nova seu de l’Escola d’Adults a l’edifici Els Aigüerols que també ubicarà el SOAF (Servei d’Orientació a les Famílies) i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès Occidental VI. L’avançament de l’inici de les classes al 6 de sete mbre i la jornada continuada durant el set-embre als cicles d’Infantil i Primària i la gratuïtat de l’ensenyament infantil de dos anys són altres de les novetats amb les que es trobaran aquest curs escolar l’alumnat i les famílies.

Demà,  7 de setembre, començaran les classes a l’Educació Secundària Obligatòria, el Batxillerat i els Cicles Formatius. Fins al 30 de setembre, a Infantil i Primària, la jornada serà continuada i a la tarda no hi haurà classe, si bé els infants podran dinar a l’escola perquè el servei de men-jador estarà garantit. Per poder cobrir l’horari partit habitual s’oferiran activitats gratuïtes, segons explica el Departament d’Educació de la Generalitat. L’avançament de la tornada a l’escola és una de les novetats del curs.A Catalunya el curs es va iniciar ahir 5 de setembre, però els escolars de Santa Perpètua s’incorporaran un dia més tard per la Festa Major.

El nou curs en l'àmbit local presenta com a novetats el trasllat de tot l'alumnat de l'Escola Els Aigüerols a l'Institut Escola Santiga, instal·lacions que patiran obres d'ampliació durant els propers tres cursos. L'Escola d'Adults també estrenarà ubicació, en l'antic edifici d'Els Aigüerols, que també acollirà el SOAF (servei d'orientació a les Famílies) i el Centre de Recursos Pedagògics del Vallès occidental VI, que engloba els municipis de Santa Perpètua de Mogoda, Montcada i Reixac i Ripollet. Una altra novetat del curs es la reobertura de l'Escola Bressol Municipal L'Espiga per l' augment d’infants inscrits per la gratuïtat de l’educació d'infants de dos anys aquest proper curs

El regidor d'Educació de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Pere Garcia, ha mostrat el seu desacord per l'avançament del curs i la jornada continuada del mes de setembre que ha decretat la Generalitat "sense cap consens amb la comunitat educativa". De les actuacions previstes en les escoles aquest estiu queda pendent les obres d'un mur, rampa d'accés al gimnàs i dos lavabos adaptats a l'Escola Santa Perpètua. Els Serveis Territorials d'Ensenyament ha informat a la Regidoria d'Educació que les obres es realitzaran a partir del mes de gener.

Darrera actualització: 06.09.2022 | 11:45