Avancen les obres per a la nova climatització del teatre

Dimecres, 5 d'octubre de 2022 a les 08:00

Les obres de millora de la climatització del teatre del Centre Parroquial avancen per poder complir amb els terminis que fixa el programa europeu Next Generation dels quals ha obtingut una subvenció Amics del Centre. 

Aquesta primera part dels treballs ha estat molt costosa perquè ha calgut tirar una edificació de dues plantes i una edificació més petita. Com que es trobava entre el teatre i l’església, l’enderroc i el buidatge de la runa s’ha hagut de fer manualment.

El president d’Amics del Centre, Josep Brullet, va explicar aquests treballs, que van començar al mes d'agost, es van presentar a representants municipals el dia 25 de setembre, just abans de l'inici de TEATRE de Temporada organitzat pel grup Tàndem. L'Ajuntament de Santa Perpètua, a través d'un acord amb l'entitat Amics del Centre, financia part d'aquesta obra que s'anirà als 300 mil euros, segons ha avançat Amics del Centre.

Josep Brullet ha explicat que les obres de climatització del teatre del centre "serà el punt final d'una posada al dia d'aquest equipament que disposarà d'aire condicionat i calefacció permetent el seu ús durant tot l'any". Brullet ha detallat que les primeres setmanes els treballs han consistit a enderrocar un edifici de dues plantes i un annex entre el teatre i l'església i que tot ha calgut fer-ho manualment. Amics del Centre ha agrait la participació financera de l'Ajuntament de Santa Perpètua en aquesta obra ja que sense ella no s'hagués pogut aprofitar la subvenció dels fons europeus Next Generation.

Josep Brullet ha recordat que el Teatre té una setantena d'anys i que ja s'han executat reformes al pati de butaques, electrificació i caixa escènica i que ara faltava la climatització. Brullet ha animat a la ciutadania a assistir al teatre perquè el deute és important i cal anar pagant els crèdits de les reformes.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santa Perpètua, Marçal Solà, ha destacat que tot i que l'equipament no sigui municipal "és un lloc de vida cultural que l'Ajuntament vol conservar per tal que Santa Perpètua pugui tenir major oferta d'oci". Solà ha subratllat que aquestes actuals obres afectaran en algun moment a la sala, però que espera que tot sigui compatible amb els usos habituals. El regidor de Cultura confia que un cop estigui la climatització el municipi disposarà d'un teatre per fer-hi moltes activitats.

Darrera actualització: 05.10.2022 | 08:49