Àmbit B-30 valora l'acord per millorar l'AP-7 al seu pas pel Vallès

Dimarts, 14 de juny de 2022 a les 09:00

L'Associació Àmbit B30 valora positivament l’acord per millorar el tram de l’AP-7 i de la B-30 al seu pas pel Vallès.

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana invertirà 78,2 milions d’euros en aquest projecte que dotarà la via de millors connexions, millorant la fluïdesa del trànsit de la zona, suposant un estalvi de 500 milions d’euros per als usuaris d’aquestes vies. El pla adaptarà els dos eixos al nou escenari de mobilitat després de la fi de les vies de pagament estatals a Catalunya.

El projecte preveu la reordenació d'accessos i millora de la connexió AP7-B30 sentit Girona al tram Cerdanyola-Bellaterra; la connexió directa C-58 – AP7 direcció Tarragona; la millora del ramal d'enllaç AP7 – C58 – N150 sentit Tarragona, la millora de la funcionalitat de l'enllaç de Santiga; el tercer carril sentit Tarragona, en el tram Montmeló-Mollet i millora de la connexió C17; i la millora enllaç AP7 – C60.

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar la setmana passada a Sabadell aquest projecte de millora de l'AP-7/B-30 al Vallès.

Totes aquestes actuacions ja estan licitant els seus projectes constructius durant aquest 2022 i van ser detectades per l’Associació Àmbit B30 com a actuacions necessàries a la “Priorització d’actuacions en infraestructures i serveis de mobilitat del corredor de la B-30” pel progrés social i econòmic de l’àmbit de la B30.

Josep Monràs, president de l’Associació Àmbit B30 ha mostrat satisfacció per l’anunci. En aquest sentit, ha recordat que l’AP-7 al seu pas pel Vallès ha patit un augment del 40% des de l’1 de setembre del 2021, i per tant “cal plantejar solucions per evitar tornar a patir situacions de retencions quilomètriques com les que hem viscut les darreres setmanes”. Monràs també ha posat èmfasi en el fet que “l’acord neix d’una col·laboració conjunta entre els Governs de la Generalitat i d’Espanya, fet molt positiu”.

Darrera actualització: 14.06.2022 | 12:03