La comunitat musulmana celebra la fi del Ramadà

Dimecres, 10 d'abril de 2024 a les 08:30

Unes vuit-centes persones, segons dades de la Policia Local, han assistit aquest matí a l’oració final del Ramadà, la principal celebració religiosa de l’Islam. L’acte, que s’ha desenvolupat entre les 8 i les 9 del matí, ha aplegat a la comunitat musulmana de Santa Perpètua al Pavelló Municipal d’Esports.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i la regidora de Ciutat Diversa, Sandra Gómez, s’han apropat a les instal·lacions municipals per felicitar els perpetuencs en la seva celebració. Sandra Gómez ha volgut expressar en nom del Consistori "les meves sinceres felicitacions a tots els membres de la comunitat musulmana que han celebrat el Ramadà, un període de sacrifici, reflexió i solidaritat que recorda els valors fonamentals de la convivència i el respecte mutu".

El final del Ramadà, amb la celebració de l'Eid al-Fitr, és una ocasió per al goig i l’agraïment, un dia d’alegria i gratitud per a la comunitat musulmana després d'un mes de dejuni, pregària, reflexió i autodisciplina durant el Ramadà. Durant l'Eid al-Fitr, els musulmans es reuneixen per a l'oració matinal especial coneguda com a Salat al-Eid. Es tracta d’un dia per compartir àpats festius amb família, amics i membres de la comunitat, i es donen regals als infants.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 14:38