Atenció a la Dependència i suport a la gent gran

Disposem de diversos serveis adreçats a la ciutadania. 

Servei d'Ajuda a Domicili (SAD): 

És el conjunt de tasques que realitzen auxiliars de la llar i treballadores familiars, a la llar de persones o famílies que es troben, per motius físics o socials, en situacions de mancança d'autonomia temporal o permanent per poder realitzar les tasques  habituals de la vida quotidiana. Amb l’objectiu que la persona mantingui la seva autonomia personal, permetre que continuï al seu domicili amb el suport puntual d’ajuda tot el temps possible i garantint les bones condicions.

El servei inclou dos tipus d’ajuda:

  • Servei de atenció de les necessitats de la llar (SALL): inclou neteja de la llar, rentar roba, fer llits.
  • Cura persona (SAD): accions relacionades amb la cura personal com la higiene, dutxa, vestir-se i desvestir-se, cosir roba...

Teleassistència

Consisteix en la instal·lació d’un aparell molt senzill a l’habitatge de l’usuari, connectat mitjançant la línia telefònica a una central receptora, amb la qual es pot comunicar en cas d’urgència simplement prement un botó.

  • Préstec del banc d'ajuts tècnics: El servei de préstec del banc d’ajuts tècnics és un servei de préstec que  es nodreix de donacions i cessions temporals solidàries fetes per persones que disposen d’un ajut tècnic que ja no utilitzen (caminadors, cadires de rodes, grues...). Té com a objectiu facilitar el seu accés a persones del municipi de Santa Perpètua de Mogoda i millorar la seva qualitat de vida i/o de les persones cuidadores. 
  • Menjador per a la gent gran: És una prestació del servei de restauració per a aquelles persones que presenten una situació de gran vulnerabilitat, que per motius de salut es valora la necessitat de garantir la supervisió i control durant l'àpat, aquelles persones que es troben en una  situació d'aïllament i/o falta de xarxa social de suport o aquelles el domicili de les quals presenti condicions deficients per a l’elaboració dels àpats. Ofereix una alimentació equilibrada, saludable i adequada a les necessitats nutritives de les persones grans  i dependents.
  • Àpats a domicili: El servei d’àpats a domicili dona suport alimentari a aquelles persones que, per la seva situació personal, no poden preparar-se els àpats, necessiten ajuda per fer-ho o no tenen un habitatge en condicions per cuinar aliments. A més, es tracta de persones que no tenen suport social o familiar suficient o que, pels seus problemes de mobilitat, no poden dirigir-se a un servei d’alimentació de la seva comunitat. El servei es concreta amb el lliurament al domicili de la persona beneficiària d’àpats equilibrats i saludables en adequades condicions de qualitat i higiene, a fi de garantir la cobertura de les seves necessitats nutricionals per a persones empadronades a Santa Perpètua.

Respir Gent Gran

Tràmit de pensió no contributiva

Programa de millora d'accessibilitat i ajudes tècniques a domicilis amb barreres arquitectòniques

Centre de dia

Altres recursos

Seu Serveis Socials, Infància i Adolescència

Salvador Espriu, 72 - 08130 Santa Perpètua de Mogoda - Barcelona
Telèfon: 937 493 160
Adreça electrònica: serveissocials@staperpetua.cat
Vegeu-ne la situació al mapa
Darrera actualització: 02.02.2022 | 11:00