L'ElectroCat FP arriba a la 8a edició

Dimecres, 2 de juny de 2021 a les 00:00

Santa Perpètua celebra els dies 4 i 18 de juny una nova edició de l'ElectroCat FP, enguany a porta tancada i marcada per la Covid-19 i per tot un seguit d'estrictes mesures de seguretat per tal de garantir que els equips puguin realitzar les proves sense risc. L'ElectroCat està adreçat a centres de formació professional de grau superior d'Automoció i s'emmarca en el programa de Vehicle Elèctric i Mobilitat Sostenible de l'Ajuntament de Santa Perpètua. Un total de nou equips participaran enguany a la prova, que arriba a la seva vuitena edició i tornarà al recinte firal però que a causa de la pandèmia no podrà rebre públic assistent.

L'Institut Narcís Monturiol de Figueres s'estrena en el certamen juntament amb la Guineueta de Barcelona, que es va apuntar l'any passat quan la prova no es va poder realitzar, juntament amb els equips dels instituts Palau Ausit, de Ripollet; Andreu Nin, d'El Vendrell; Castellarnau, de Sabadell; Mollet, de Mollet del Vallès; de l'Escola Tècnica Girona; el Centre d'Estudis Roca, de Barcelona; i el Centre Tècnic del Vallès, de les Franqueses del Vallès. Durant aquest curs, l'alumnat ha dissenyat i construït un prototip de vehicle elèctric de quatre rodes sobre una base motriu comuna que farà rodar i posarà a prova durant l'ElectroCat. El regidor de Desenvolupament Local, Sergi Hernández, ha explicat que "malauradament l'ElectroCat s'ha de celebrar a porta tancada i amb nombroses mesures per garantir la seguretat de totes les persones, però valorem molt poder-lo dur a terme, després que l'any passat l'haguéssim de suspendre per la cruesa de la pandèmia". També ha valorat el treball que han realitzat els equips i els engresca a gaudir durant les dues jornades en què posaran els seus vehicles a prova.

El regidor ha volgut agrair la col·laboració de l'alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mig d'Activitats Comercials-Logística de l'Institut Estela Ibèrica que com a novetat participa amb la realització dels cartells identificatius dels boxes. També ha agraït la implicació a d'altres col·laboradors del certamen com Electric GT, Electromaps, el Gremi de reparació i venda d'automòbils de Sabadell i província de Barcelona, Karting Cardedeu, Mavilor, Tempel, La Perpetuenca, Giracat i CIM UPC.

Amb motiu de l'ElectroCat no es podrà estacionar ni a l'aparcament de la Granja Soldevila ni al Recinte Firal els dies 4 i 18 de juny.

Darrera actualització: 09.02.2022 | 17:48