Ajuntament, Diputació i empresariat invertiran un milió d'euros en la millora de deu polígons industrials del municipi

Divendres, 1 de febrer de 2019 a les 00:00

El Ple Municipal de gener celebrat aquest dijous dia 31 va aprovar la imposició i ordenació de contribucions especials per a l'ampliació i millora de serveis de deu polígons industrials: Can Bernades-Subirà, La Creueta, El Camp de les Pereres, Ca n'Oller, Can Vinyals, Santiga - sector camí de Can Llobet, La Florida, Les Minetes-CIM Vallès, Santiga i Can Vinyalets. Les obres que es faran seran de millora de l'enllumenat en els deus polígons industrials i també preveuen la millora del clavegueram i la instal·lació de fibra òptica al polígon Can Bernades-Subirà. El cost total dels treballs és d'un milió d'euros. El tinent d'alcaldia d'Organització i Economia, Albert Ortiz, va detallar que la Diputació de Barcelona ha concedit una subvenció de 675.000 euros i que dels diners que ha de sufragar l'Ajuntament, 325.000 euros, 150.000 euros són els que han d'aportar els propietaris de les naus dels polígons i motiu d'aquestes contribucions especials. Aquest punt va ser aprovat amb els vots favorables dels grups municipals d'ICV, ERC, PSC i C's i l'abstenció de la CUP i la PCCA.

Durant la sessió plenària, també es va aprovar una modificació de crèdits amb la finalitat que el Consistori adquireixi una nau a la zona de la Creueta per destinar-la a magatzem central municipal. L'objectiu és millorar la gestió correcta dels material i eines i ser molt més efectiva.

El Ple va aprovar una modificació de crèdits per valor d'1,3 milions d'euros que es destinen a la provisió de fons per poder afrontar la compra d'aquesta nau que haurà d'estar propera a l'actual edifici dels Serveis Municipals de Manteniment ja que serà gestionada des d'aquest servei. Albert Ortiz va remarcar que actualment els magatzems estan molts dispersos entre els edificis de l'Ajuntament, la Granja Soldevila, la Torre del rector, el barri de Mogoda i una nau llogada per Mogoda Serveis SAM.

El tinent d'alcaldia Albert Ortiz va anunciar que s'està treballant en les pliques de licitació per a l'adquisició d'aquesta nau i va comentar que l'Equip de Govern considera aquesta actuació urgent perquè cal optimitzar els recursos i va subratllar la inversió de temps dels treballadors municipals en els desplaçaments als diversos magatzems que quedaria eliminada amb un de central.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va afegir que aquest 1,3 milions d'euros són els fons que havia destinat l'Ajuntament per a la rehabilitació dels blocs 86-87 de Can Folguera i que ara han quedat alliberats perquè la Generalitat i el Ministeri de Foment han aportat les seves subvencions. La primera edil també va puntualitzar que hi ha magatzems actuals que pateixen humitats i on s'han fet malbé material com ara llibres. La modificació de crèdit va ser aprovada amb els vots a favor d'ICV i PSC, el vot en contra de C's i CUP i l'abstenció d'ERC-MES i PCCA.

Altres decisions del Ple de gener van ser l'aprovació de les bases d'execució del Pressupost General de la Corporació, amb el vot a favor dels grups d'ICV, ERC, PSC i l'abstenció de C's, CUP i PCCA; i un expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit, amb les abstencions d'ERC, PCCA i CUP, així com el Pla estratègic de subvencions 2019-2021, aprovat amb els vots a favor d'ICV, ERC, PSC i C's i les abstencions de CUP i PCCA.

El Ple també va acordar l'augment d'un 1,70% equivalent a l'IPC de les tarifes dels serveis funeraris que presta la concessionària Montserrat Truyols, amb els vots favorables d'ICV i PSC, el vot en contra d'ERC-MES i la CUP i l'abstenció de C's i la PCCA.

Per unanimitat, el Ple va aprovar la declaració d'especial interès i utilitat municipal l'execució de les obres de mesures cautelars urgents per garantir la seguretat del Castell de Santiga, bé d'interès nacional. Aquesta declaració permet la subvenció en el 95% de l'Impost sobre Construccions, instal·lacions i obres (ICIO). El tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Alcántara, va destacar que la responsabilitat és de la Generalitat de Catalunya però que és patrimoni perpetuenc. Va detallar que el sostre del Castell de Santiga està caient i que en una primera actuació urgent s'han posat puntals per evitar majors destrosses.
En el decurs del Ple de gener també es va aprovar l'augment d'un 2,25% de les retribucions del personal i membres electes de la Corporació Municipal. El punt va ser aprovat per unanimitat pel que fa al personal funcionari i laboral, però pel personal eventual i membres electes es va aprovar amb els vots a favor d'ICV, ERC-MES, PSC i C's, el vot en contra de la CUP i l'abstenció de la PCCA.

El Ple va finalitzar amb l'explicació de l'alcaldessa, Isabel Garcia, sobre la situació provocada per la implantació d'un centre d'Amazon a Barberà i que preocupa a l'Ajuntament ja que afectaria directament al terme municipal i a carrers i carreteres ja "prou col·lapsades".

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:54