Mesura el teu volum

Dimarts, 22 de març de 2022 a les 00:00

La regidoria de Convivència i Mediació endega la campanya Mesura el teu volum dins de les accions del projecte Viu i conviu i amb motiu del Dia Internacional de la Conscienciació sobre el Soroll (28 d'abril). L'objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de mesurar el volum als espais exteriors i comunitari i sensibilitzar sobre els valors del respecte, la convivència i la solidaritat

A partir dels 120 decibels l’oïda humana comença a sentir dolor

Dins de les accions de la campanya s'estan distribuint a bars, cafeteries i terrasses del municipi sotagots amb un codi QR que enllaça amb aquest apartat web. També s'han realitzat adhesius amb el mateix contingut per col·locar en llocs concrets de l'espai públic on es reuneixen grups de persones que no respecten els horaris, ni el volum.

En aquest apartat web podeu descarregar infografies (apartat enllaços) sobre els efectes del soroll sobre la salut i les fons sonores en decibels.

Algunes curiositats

  • La Societat Americana d’Audiología va declarar la cançó Hearbreaker de Led Zépelin com la cançó amb més decibels del mon amb 130 dB quan la banda la va tocar en un concert al 1984. Aquesta marca es troba al llibre Guinness. Llegeix l'article
  • A partir dels 120 decibels l’oïda humana comença a sentir dolor.
  • El Far de Fisterra és un dels pocs fars acústics d’Europa. Els dies de núvols emetia un soroll amb unes trompetes gegants, que arriba als 120 dB, d’aquesta manera els vaixells eviten apropar-se a la costa. Aquest soroll brutal, és conegut com La Vaca de Fisterra i va funcionar, de manera ininterrompuda durant 110 anys, entre 1889 i 1996, els dies de visibilitat especialment adversa.
  • Coneix l'inventor del primer audiòfon. Llegeix l'article
  • El valor del respecte per solucionar els problemes. Mira el vídeo!
  • Sabies que el 13 de novembre és el Dia Mundial de la Gentilesa? Mira el vídeo!
Darrera actualització: 31.05.2022 | 11:47