Un vídeo de la Festa Major explicada pels avis, el pregó

Dimarts, 9 de setembre de 2014 a les 00:00

El pregó de Festa Major va estar protagonitzat per avis i àvies de Santa Perpètua amb motiu del 75 è homenatge a la gent gran. El format va ser un vídeo-pregó i es va haver de traslladar a l'Envelat a causa de la pluja, el que va ocasionar que s'endarrerís durant més de 30 minuts. El pregó repassava com era abans la festa gran del municipi i com és ara. Els protagonistes van expressar les seves preferències per algunes de les activitats i van evidenciar la seva participació activa a la festa.

El vídeo va incloure el gruix de les activitats que es programen durant la Festa Major com ara el propi pregó, les activitats infantils i per a joves, les activitats de les entitats, esports, la música i el ball, sempre sota la mirada dels seus protagonistes. Josep Catarineu, veí de la Florida, expressava en un dels moments del vídeo-pregó que la Festa Major d'ara 'no té res a veure amb la d'abans' i va manifestar haver volgut una festa com l'actual per quan era jove. Infants de l'Esplai El Refugi, joves de la comissió de Deskoncerts, el pintor local Severiano Miralles i ciutadans que van participar al rodatge del ball del fanalet, gravat al mes de maig, van completar aquesta producció, que ha estat realitzada pel Departament de Comunicació de l'Ajuntament de Santa Perpètua. El vídeo-pregó recull les declaracions d'una representació de la gent gran del municipi amb imatges rodades a Mogoda, el parc Catalunya, la Granja, el parc de la Ribera, la plaça Francesc Macià, la plaça de la Vila i el passeig de la Florida. Una de les altres protagonistes del vídeo, Maria Llonch, manifestava que 'si la Festa Major existeix és perquè l'hem sabut conservar' i tots ells van desitjar els ciutadans una bona Festa Major.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va destacar la qualitat i emotivitat del pregó d'enguany i va manifestar que el 75è aniversari de la festa Homenatge de la gent gran va ser el motiu pel qual els avis van prendre la paraula com a pregoners. Per a Garcia, la gent gran ha evidenciat la seva activa participació i “l'enorme vitalitat”. L'Ajuntament estudiarà la manera de difondre el vídeo-pregó per tal que arribi al màxim de ciutadans possible. De moment es pot gaudir d'aquest vídeo a continuació:

Podeu descarregar aquest vídeo.

Darrera actualització: 17.02.2021 | 18:29