Un projecte de recerca intermunicipal per identificar episodis de males olors

Divendres, 28 d'abril de 2023 a les 12:00

Santa Perpètua i altres cinc municipis promouran un projecte per identificar episodis de males olors i molèsties com les viscudes l'estiu passat

La Sala de Plens va acollir el 27 d’abril el darrer ple ordinari del mandat. La sessió es va iniciar amb la lectura d’una declaració institucional per promoure el projecte de recerca intermunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire per tal de determinar la contaminació atmosfèrica per compostos orgànics volàtils. Aquesta declaració ha estat motivada pels episodis, olors i molèsties durant l’estiu passat i que encara no s’ha determinat el seu origen. Aquest projecte de recerca vol determinar el mapa de les potencials activitats emissores, mitjançant el control dels episodis d’olor i molèstia a través d’una xarxa de sensors i control químic puntual per la determinació qualitativa i quantitativa de Compostos Orgànics Volàtils durant aquests episodis. L’estudi de recerca de control de la qualitat de l’aire implica els municipis de La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Ripollet i Montcada i Reixac.

Al setembre de 2022, un mes després de l’episodi de males olors al municipi, es va constituir un grup de treball amb representants tècnics dels diferents ajuntaments i representants del Laboratori del Medi Ambient de la UPC, del Consorci Besòs – Tordera, de l’Àrea Metropolitana del Barcelona, de l’Oficina Tècnica d’Avaluació i Gestió Ambiental de la Diputació de Barcelona, i de l’ECOPARC 2. El grup de treball es va reunir en deu ocasions durant set mesos consensuant la realització d'aquest estudi de recerca.

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, expressava que un dels acords entre els ajuntaments implicats és aconseguir millorar la qualitat de l’aire i tenir cura de la Salut Pública així com controlar aquests episodis i determinar-ne el seu origen.

Darrera actualització: 28.04.2023 | 12:49