Tret de sortida oficial de la Festa Major d'Estiu 2023 aquest divendres 1 de setembre

Divendres, 1 de setembre de 2023 a les 13:00


DARRERA HORA. Per problemes de seguretat en l’estructura de l’escenari, se suspenen les actuacions dels Deskoncerts d’aquesta nit. En el seu lloc hi haurà sessió amb DJ Nacho Ruiz (Ladilla Rusa), DJ Hochi i DJs locals.

 

Una cinquantena d’activitats formen la Festa Major de Santa Perpètua que es va iniciar ahir al vespre amb la inauguració de l’exposició Tornar-se vegetal.Fins al 4 de setembre el nostre municipi serà escenari d’actuacions musicals diverses, amb orquestres, grups, bandes de versions i Djs. També s’han programat activitats infantils, per a adolescents, esportives i concursos. Sota l’eslògan, Posa color a la festa, el cartell, que ha estat creat per la il·lustradora perpetuenca Bel Bufí, inclou novetats com activitats per a adolescents, els Deskoncerts amb caps de cartells com The Tyets o Ladilla Rusa, nous espais de festa, com els jardins del Vapor, un bingo musical o la recuperació dels Balls Golfos, a la Granja. La programació presenta activitats per a tots els públics, edats i gustos i compta amb la participació d’una vintena d’entitats culturals i esportives. La situació de sequera actual impossibilita la realització d’algunes de les activitats previstes al programa de Festa Major, malgrat això, l’Ajuntament i la comissió de festes han previst alternatives per tal que hi hagi activitats en substitució a aquelles que no es poden fer.

També com a novetat, la fira d’atraccions serà un espai sense música. L’Ajuntament ha acceptat la proposta dels firaires de fer l’activitat sense música per poder fer compatible la festa amb el nou CUAP a l’espai actual i no haver de canviar d’ubicació.

La jornada d’avui començarà amb les portes obertes del MTIV i la inauguració de dues exposicions. La primera, India i altres temes variats de Josep Ponsa, s’obrirà a les 18 hores al local del Cercle de Recerques i Estudis Mogoda (CREM), mentre que una hora després l’Associació d’Amics de Santiga lliurarà els premis del Concurs de Pintura Ràpida i inaugurarà l’exposició amb les obres d’aquest certamen a l’espai La Fusteria de l’Escola Tabor. Pel que fa al Museu del Treball i la Indústria Viva (MTIV) avui se celebren portes obertes de 17 a 20 hores i està programada una visita guia a l’exposició permanent a les 18 hores.

Els gegants de Santa Perpètua no hi podien faltar i a les set de la tarda sortiran des de la rotonda del Miró per anunciar que comença oficialment la Festa Major. La Perpètua, en Bernat, la Santiga i en Pipa ballaran en cercavila perquè tothom els acompanyi fins a la plaça de la Vila, on a les 20 hores tindrà lloc la Nit d’entitats. A l’escenari es podran gaudir diferents disciplines de balls i procedències de la ma de les entitats locals Mogoda Country, Ghassaly, Bailamos, Arts Humanes i el Ball de Gitanes. 

L’alcaldessa, Isabel Garcia, acompanyada pels regidors i regidores de la Corporació, llegirà a les 21.30 hores el pregó de benvinguda i inici de la Festa Major de Santa Perpètua al balcó de l’Ajuntament. La primera edil donarà pas a Sand Art, un espectacle innovador on es creen imatges fetes amb sorra sobre una superfície il·luminada i que es clourà amb un gran esclat de foc i llum perquè arreu del municipi se senti que la Festa ha començat.

La nit d’aquest divendres presenta una gran diversitat de propostes per a totes les edats i gustos. La Rambla acollirà el primer Ball amb Orquestra d’aquesta Festa Major, que anirà a càrrec de La Gira-sol, a partir de les 22.30 hores, mentre que el parc Central a partir de la 1 acollirà una Nit de versions amb la formació Zona 80. Com a novetat, es recuperen els balls golfos a la Granja Soldevila. Aquesta primera nit estarà protagonitzada per DJ Maceta Sound Beat, a partir de les 3 hores. 

El concert de Los40 on tour donarà el tret de sortida als Deskoncerts 2023, que tornen un any més al parc de la Ribera. A partir de les 22 hores, els DJ de l’emissora Adrià Soler i Uri Mora presentaran els èxits musicals de la ràdio en un espectacle audiovisual. La jornada només ha començat i a les dues de la matinada tindrà lloc un dels concerts més es esperats d’aquesta Festa Major 2023: Ladilla Russa. Els periodistes i excol·laboradors de Ràdio Santa Perpètua Tania Lozano i Victor F. Clares oferiran el millor del seu repertori en una nit que promet humor, música i diversió. La jornada de Deskoncerts es clourà amb una sessió amb DJ Hochi a les 3.30 hores.

L’Ajuntament activa durant la Festa Major el Protocol d'actuació davant el sexisme i la violència sexual en els espais d'oci. El protocol SPM lliure de sexisme preveu la instal·lació del Punt Lila al parc de la Ribera les nits de divendres, dissabte i diumenge coincidint amb la programació de Deskoncerts. Enguany també s’instal·larà diumenge al CAM, amb motiu de la Festa Lil CAM +14. El Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals i masclistes als espais públics, així com d’assessorament i actuació en el cas que se’n produeixi alguna agressió contra cap persona pel seu gènere, condició sexual, raça o religió.

Trobareu tota la informació a l'espai web de Festa Major.

Darrera actualització: 01.09.2023 | 21:49