Salut Pública recorda les mesures de prevenció de la legionel·losi

Dimarts, 17 de gener de 2023 a les 10:00

La Regidoria de Salut de l’Ajuntament recorda a la ciutadania algunes recomanacions sanitàries per a la prevenció de la legionel·losi en circuits d’aigua calenta sanitària ubicats en habitatges.

La legionel·losi és una malaltia d’origen ambiental causada per un bacteri anomenat Legionel·la i es manifesta amb febres, infecció pulmonar, pneumònia o desenvolupament la malaltia del legionari, que pot ser mortal. La legionel·losi no es transmet de persona a persona sinó en inhalar vapor d’aigua o aerosols.

L’agència de Salut Pública explica que per prevenir-ne l’aparició en habitatges particulars i tenint en compte els medis a través dels quals es vehicula, cal adoptar mesures dirigides a evitar la colonització, la multiplicació i la dispersió a les instal·lacions de risc. Les mesures preventives es basen en un correcte manteniment, neteja i desinfecció de les instal·lacions on es pot allotjar el bacteri com són banyeres d’hidromassatges, en circuits d’aigua calenta sanitària a habitatges i espais comunitaris. 

En els seus habitatges particulars, la ciutadania de Santa Perpètua pot revisar que no s’estanqui l’aigua en canonades o escalfadors de gas o elèctrics durant més d’una setmana i revisar l’estat de conservació i neteja d’aixetes i dutxes per a que no apareguin calcificacions ni incrustacions. És important comprovar que la temperatura de l’aigua calenta arriba als 50 graus a les dutxes. Pel que fa a la neteja i desinfecció cal elevar la temperatura de l’escalfador a 70 graus almenys dues hores i anar obrint seqüencialment aixetes i dutxes durant cinc minuts. Els elements desmuntables com ara piques i dutxes s’han de netejar a fons. 

Darrera actualització: 17.01.2023 | 14:55