Reunió de seguiment del Pla Local de Salut 2022-2026

Dimarts, 13 de juny de 2023 a les 10:00

La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Santa Perpètua va organitzar dilluns 12 de juny una dinàmica participativa per fer el seguiment de l’execució i l’avaluació del Pla Local de Salut 2022-2026.

L’acte va comptar amb l'assistència de representants de diverses entitats vinculades amb la salut i membres del programa A-Porta.

El Pla Local de Salut inclou 31 accions, distribuïdes en tres àmbits: Benestar emocional, Estil de vida saludable, i Entorn saludable. En l'àmbit de benestar emocional es va explicar que s'ha executat el programa d'activitats de ComunitàriaMENT, s'ha demanat el projecte Nexes a la Diputació de Barcelona, un programa per detectar persones grans que es trobin en situació de soledat no desitjada i facilitar-les suport per revertir aquesta situació i/o millorar el seu benestar, tot implicant diferents agents del territori. També s'han posat en marxa grups de dinamització de suport a persones cuidadores, s'ha posat en marxa el servei de suport emocional per a joves i el programa psicoeducativo de l'EAP.

En l'àmbit d'estils de vida saludable s'han reforçat les activitats de salut de la programació estable, dinamització d'espais públics amb activitats físiques i la prescripció social. Per últim en l'entorn saludable s'ha aprovat el nou Pla de Mobilitat que incideix en la mobilitat a peu i en bicicleta i la reducció de la contaminació i s'ha actualitzat el reglament i la revisió de la gestió dels serveis funeraris.

La tècnica de salut pública, Montse Prior, ha indicat que durant la reunió les entitats han prioritzat la residència de la Gent Gran i ha indicat que també s'ha parlat de beques esportives i de la posada en marxa de nou de la prescripció social. Una de les accions del pla local de salut que s'ha executat al cent per cent ha estat el ComunitàriaMENT que s'inscriu en l'àmbit del benestar emocional i ha avançat que properament es retornarà amb el programa de camins escolars.

Aquest dilluns s'ha fet una dinàmica de seguiment del pla local de salut amb representants d’entitats i associacions. En aquesta activitat es volia recollir l’opinió de la ciutadania i donar a conèixer en quin punt es troba el Pla Local de Salut. Durant el mes de maig es va desenvolupar la primera dinàmica de seguiment del Pla Local de Salut amb tècnics de les diferents àrees de l’Ajuntament implicades en aquest projecte i els professionals, metges i infermeres de l’ICS dels centres d’Atenció Primària del municipi.

 

Darrera actualització: 13.06.2023 | 13:51